New Hospital Logo
deco

Endoskopska papilotomija, ERCP i lap. holecistektomija

Laparoskopija

Endoskopska papilotomija, ERCP, i laparoskopska holecistektomija

su sve medicinske procedure koje se koriste za dijagnostiku i/ili liječenje problema žučnog sustava.

  1. Endoskopska papilotomija: To je postupak koji se koristi za liječenje problema s papilom (žučnim kanalom). Endoskopska papilotomija uključuje umetanje endoskopske sonde kroz usta pacijenta, prolazak kroz želudac i duodenum, sve do mjesta gdje se nalazi papila. Nakon toga, kroz endoskop se uvodi poseban instrument koji omogućuje kirurgu da izvede zahvat na papili, kao što je otvaranje suženja ili uklanjanje kamenja.
  2. ERCP (Endoskopska retrogradna kolangiopankreatografija): Ova procedura kombinira endoskopiju i rendgensko snimanje kako bi se pregledali žučni kanali, gušterača i jetra. ERCP se koristi za dijagnosticiranje i liječenje problema kao što su kamenje u žučnom kanalu ili suženja. Tijekom ERCP-a, kontrastno sredstvo se injicira u žučne kanale kako bi se dobile jasne slike, a mogu se izvesti i terapijski postupci poput uklanjanja kamenja ili postavljanja stenta radi proširenja suženja.
  3. Laparoskopska holecistektomija: Ovo je minimalno invazivna kirurška procedura za uklanjanje žučne kesice. Laparoskopska holecistektomija uključuje umetanje tankih cijevi (trokara) kroz male incizije u trbušnoj šupljini. Kroz te cijevi, kirurg može umetnuti laparoskopsku kameru i specijalne instrumente kako bi uklonio žučnu kesicu. Ova tehnika obično rezultira manjim ožiljcima, bržim oporavkom i manje boli u usporedbi s tradicionalnom otvorenom holecistektomijom.

Sve tri procedure često se koriste za rješavanje problema žučnog sustava, uključujući žučne kamence, suženja, upale ili druge patologije. Odluka o tome koja će se procedura koristiti ovisi o specifičnim simptomima i potrebama pacijenta, kao i o procjeni liječnika o najprikladnijem pristupu liječenju.

Doktori

Endoskopska papilotomija, ERCP i lap. holecistektomija

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 320.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻