New Hospital Logo
deco

Endokrinološki specijalistički kontrolni pregled

Endokrinologija

Endokrinološki specijalistički kontrolni pregled

je medicinski pregled koji obavljaju pacijenti koji već imaju dijagnozu hormonskog poremećaja ili endokrinog stanja i redovno se pregledaju kod endokrinologa kako bi pratili stanje, efikasnost terapije i napredak u lečenju. Ovaj tip pregleda je važan za upravljanje hroničnim hormonalnim bolestima i održavanje optimalnog zdravlja pacijenata. Evo šta možete očekivati tokom endokrinološkog specijalističkog kontrolnog pregleda:

  1. Pregled medicinske istorije: Endokrinolog će pregledati vašu medicinsku istoriju i osvrnuti se na prethodne dijagnoze, rezultate laboratorijskih testova i lečenja koje ste primali od poslednje posete.
  2. Pregled simptoma: Razgovaraćete o simptomima koje trenutno doživljavate i o svim promenama u vašem zdravstvenom stanju. Važno je da budete iskreni i detaljni kako biste omogućili endokrinologu da bolje razume vaše stanje.
  3. Fizički pregled: Endokrinolog će obaviti fizički pregled kako bi procenio vaše trenutno zdravstveno stanje. Ovo može uključivati pregled štitne žlezde, pregled kože, očiju, telesne mase i drugih relevantnih parametara.
  4. Laboratorijske analize: U većini slučajeva, endokrinolog će naložiti laboratorijske analize krvi kako bi proverio nivo hormona i druge relevantne parametre. Ovi testovi pomažu u proceni efikasnosti trenutne terapije i prate bilo kakve promene u hormonalnom statusu.
  5. Diskusija o terapiji: Ako ste već na terapiji za hormonalni poremećaj, razgovaraćete o efikasnosti terapije, mogućim nuspojavama i promenama koje su se dogodile od poslednjeg pregleda. Endokrinolog može prilagoditi dozu lekova ili terapijske planove na osnovu rezultata i promena u vašem zdravstvenom stanju.
  6. Saveti i edukacija: Endokrinolog će vam pružiti savete o upravljanju vašim hormonskim poremećajem i promociji zdravog načina života koji podržava vaše endokrino zdravlje.
  7. Plan za dalje praćenje: Na kraju pregleda, endokrinolog će zajedno s vama planirati datum sledećeg pregleda i daljeg praćenja stanja.

Kontrolni pregledi kod endokrinologa su ključni za dugoročno upravljanje hormonskim poremećajima i obezbeđivanje da se terapija pravilno prati. Redovni pregledi omogućavaju identifikaciju promena u stanju pacijenta i brzu reakciju kako bi se obezbedilo najbolje moguće zdravstveno stanje.

Doktori

Endokrinološki specijalistički kontrolni pregled

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 6.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻