New Hospital Logo
deco

Ekstrakcija ventilacionih cevčica u opštoj anesteziji

ORL

Ekstrakcija ventilacionih cevčica

poznata i kao ekstrakcija timpanostomskih cevčica ili ekstrakcija cevčica za ventilaciju srednjeg uha, je medicinski postupak u kojem se uklanjaju male cevčice koje su prethodno postavljene u bubnjiće kako bi se omogućilo oticanje tečnosti iz srednjeg uha i sprečilo ponavljanje infekcija uha. Ovaj postupak se obično izvodi kod dece koja su ranije imala problema sa srednjim uhom i potrebom za cevčicama za ventilaciju.

Evo kako obično izgleda ekstrakcija ventilacionih cevčica u opštoj anesteziji:

  1. Priprema: Pre operacije, pacijent će biti pripremljen za opštu anesteziju. To uključuje postavljanje intravenske linije za davanje anestezije kako bi se pacijent potpuno uspavao tokom postupka.
  2. Ekstrakcija cevčica: Hirurg će pažljivo izvršiti ekstrakciju cevčica iz bubnjića. Ovaj postupak obično traje samo nekoliko minuta i nije bolan jer je pacijent u anesteziji.
  3. Oporavak: Nakon ekstrakcije, pacijent će biti smešten u prostoriju za oporavak. Oporavak obično traje kratko vreme, a pacijent će postupno prolaziti kroz proces buđenja iz anestezije.
  4. Nadgledanje: Medicinsko osoblje će nadgledati pacijenta dok se oporavlja i osigurati da nema komplikacija ili nelagodnosti.

Ekstrakcija ventilacionih cevčica je relativno jednostavan postupak koji se obično izvodi bez komplikacija. Cevčice se obično postavljaju kako bi se poboljšala ventilacija srednjeg uha kod pacijenata s čestim infekcijama uha ili tečnošću u srednjem uhu. Ekstrakcija cevčica se izvodi kada je njihova svrha ispunjena ili kada više nisu potrebne.

Važno je slediti upute lekara o postoperativnoj nezi i pratiti bilo kakve smernice ili preporuke u vezi sa srednjim uhom kako bi se osigurao bezbolan oporavak i sprečile recidivne infekcije.

Doktori

Ekstrakcija ventilacionih cevčica u opštoj anesteziji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 30.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻