New Hospital Logo
deco

Ekcizija analnog polipa u analgosedaciji

Opšta hirurgija

Ekcizija analnog polipa u analgosedaciji

predstavlja hirurški postupak uklanjanja analnih polipa uz primenu analgosedacije. Analgosedacija kombinuje lokalnu anesteziju i sedaciju kako bi se pacijentu pružila komfor i minimalizovala bol tokom ekscizije polipa. Evo kako obično izgleda ovaj postupak:

  1. Priprema pacijenta: Pre samog postupka, pacijent se pažljivo priprema. To može uključivati razgovor sa anesteziologom i hirurgom kako bi se utvrdila odgovarajuća doza sedativa i anestezije.
  2. Analgosedacija: Tokom ekscizije analnog polipa, pacijent se obično podvrgava analgosedaciji. Ovo podrazumeva primenu lokalne anestezije kako bi se omamljen analni kanal i sprečila pojava bola tokom zahvata. Takođe, pacijentu se daju sedativi kako bi se postigla relaksacija i umanjio stres.
  3. Ekcizija polipa: Hirurg koristi odgovarajuće instrumente za uklanjanje analnog polipa. Polip se pažljivo ekscidira iz analnog kanala.
  4. Biopsija (opciono): Uklonjeni polip se može poslati na patohistološku analizu kako bi se utvrdila priroda polipa, da li je benigni, prekancerozni ili kancerogeni.
  5. Zatvaranje rane (opciono): U nekim slučajevima, ako je polip veći ili postoji veća rana nakon ekscizije, hirurg može zatvoriti ranu šavovima ili drugim metodama kako bi se omogućilo brže zarastanje.
  6. Oporavak: Nakon postupka, pacijent se može prebaciti u prostoriju za oporavak gde će biti praćen sve dok efekti sedacije ne prođu. Oporavak nakon ekscizije analnog polipa u analgosedaciji obično nije dugačak, i pacijent će dobiti upute o daljoj nezi i prevenciji infekcija.

Analgosedacija je korisna za pacijente jer omogućava udobno iskustvo tokom hirurškog postupka, smanjuje anksioznost i minimalizuje bol. Važno je da se ovakvi postupci izvode u sterilnim uslovima i pod pažljivim nadzorom medicinskog tima kako bi se obezbedila bezbednost pacijenta.

Doktori

Ekcizija analnog polipa u analgosedaciji

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 30.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻