New Hospital Logo
deco

Drenaža i sklerizacija limfocele

Interventna radiologija

Drenaža i skleroterapija limfocele

su postupci koji se koriste za lečenje limfocela, koji su nakupine limfe koje se mogu formirati nakon operacija ili trauma, obično u području oko karlice ili abdomen. Limfocele se formiraju kada se limfna tečnost akumulira ispod kože.

  1. Drenaža limfocele: Postupak obuhvata uklanjanje limfocela putem aspiracije (ubrizgavanja igle) radi uklanjanja viška limfne tečnosti iz formacije. Ovo se može izvesti pod lokalnom anestezijom. Cilj je smanjiti veličinu limfocele i olakšati smanjenje akumulacije limfne tečnosti.
  2. Skleroterapija: Nakon drenaže limfocele, ponekad se primenjuje skleroterapija. Ovaj postupak uključuje ubrizgavanje sklerozirajućeg sredstva, poput alkohola ili drugog sredstva, direktno u šupljinu iz koje je uklonjena limfna tečnost. Ovo sredstvo izaziva zatvaranje unutrašnjeg dela šupljine, sprečavajući dalju akumulaciju limfne tečnosti.

Ovi postupci imaju za cilj smanjenje veličine limfocela i sprečavanje ponovne akumulacije limfne tečnosti. Međutim, potrebno je pratiti pacijenta tokom procesa oporavka i mogu biti potrebne više sesija tretmana da bi se postigli optimalni rezultati.

Preporučljivo je posavetovati se sa stručnjakom ili hirurgom koji će proceniti stanje limfocele i preporučiti odgovarajući tretman, uzimajući u obzir specifičnosti i potrebe pacijenta.

Doktori

Drenaža i sklerizacija limfocele

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda Na upit
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.