New Hospital Logo
deco

CORE biopsija tumora bubrega

Biopsija

CORE biopsija bubrega

je medicinski postupak koji se koristi za uzimanje uzoraka tkiva iz bubrega radi postavljanja dijagnoze i procene karakteristika tumora u bubregu. Ova vrsta biopsije obično se izvodi kada postoji sumnja na maligni tumor (karcinom bubrega) ili kada je potrebno odrediti histološki tip tumora kako bi se odabralo odgovarajuće lečenje. Evo kako se obavlja CORE biopsija bubrega:

  1. Priprema pacijenta: Pre nego što se izvrši biopsija, pacijent će biti detaljno pregledan i moguće je da će biti urađeni krvni testovi i druge dijagnostičke procedure kako bi se utvrdilo da li postoje kontraindikacije za biopsiju.
  2. Lokalna anestezija: Pacijent će biti lokalno anesteziran na mestu gde će se biopsija izvesti. Obično se koristi lokalna anestezija kako bi se smanjila bol i nelagodnost tokom postupka.
  3. Uzimanje uzorka: Lekar će koristiti posebnu iglu (CORE iglu) koja se uvodi kroz kožu i mišiće u bubreg do sumnjivog područja. Igla će biti upućena tačno prema tumoru u bubregu. Tokom ovog koraka, obično se koristi radiološka ili ultrazvučna kontrola kako bi se precizno usmerila igla.
  4. Uzimanje više uzoraka: CORE biopsija obično uključuje uzimanje više uzoraka iz različitih delova tumora kako bi se dobile reprezentativne informacije o tkivu tumora.
  5. Zatvaranje rane: Nakon što su uzorci uzeti, igla se uklanja i rana se zatvara sterilnim zavojem ili flasterom.
  6. Analiza uzoraka: Uzorci se šalju u patohistološki laboratorij, gde će ih patolog pregledati pod mikroskopom radi određivanja histološke dijagnoze i drugih karakteristika tumora.

CORE biopsija bubrega obično se izvodi u specijalizovanim centrima ili bolnicama pod kontrolom iskusnih lekara. Rezultati biopsije pomažu u postavljanju dijagnoze i planiranju daljeg lečenja, uključujući hirurško uklanjanje tumora, terapiju ciljanjem ili radioterapiju, u zavisnosti od prirode tumora.

Doktori

CORE biopsija tumora bubrega

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 70.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻