New Hospital Logo
deco

CORE biopsija dojke

Mamografija, ultrazvučni pregled dojki i ultrazvučno vođene intervencije dojki

CORE biopsija dojke

je invazivna medicinska procedura koja se koristi za uzimanje uzoraka tkiva iz dojke radi postavljanja dijagnoze, procene promena u dojci ili identifikacije tumora. Ova biopsija se često primenjuje kada se otkrije sumnjiva lezija ili kvržica na dojci tokom mamografije, ultrazvuka ili kliničkog pregleda. Evo kako se izvodi CORE biopsija dojke:

  1. Priprema pacijenta: Pre biopsije, pacijent će biti informisan o postupku i mogućim rizicima. Takođe će biti obavešten da li postoje posebne smernice u vezi sa ishranom ili unosom tečnosti pre biopsije.
  2. Lokalna anestezija: Pre nego što se biopsija izvrši, pacijentu će biti aplicirana lokalna anestezija na području gde će se uzeti uzorak. Ovo se radi kako bi se smanjila bol i nelagodnost tokom postupka.
  3. Uzimanje uzorka: Lekar će koristiti posebnu iglu (CORE iglu) koja se uvodi kroz kožu do sumnjivog područja u dojci. Igla može biti vođena uz pomoć ultrazvuka, mamografije ili stereotaktičke tehnike kako bi se precizno usmerila ka ciljanom području.
  4. Uzimanje više uzoraka: Često se uzima više uzoraka iz različitih delova sumnjive lezije ili kvržice kako bi se dobili reprezentativni materijali za analizu.
  5. Zatvaranje rane: Nakon uzimanja uzoraka, igla se uklanja, a rana se obično zatvara sterilnim zavojem ili flasterom.
  6. Analiza uzoraka: Uzorci se šalju u patohistološki laboratorij gde će ih patolog pregledati pod mikroskopom kako bi postavio dijagnozu i analizirao karakteristike tkiva.

CORE biopsija dojke je važan dijagnostički postupak za identifikaciju prisustva raka dojke ili drugih patoloških promena u tkivu dojke. Rezultati biopsije pomažu lekarima da planiraju dalji tretman, uključujući hirurgiju, hemoterapiju, radioterapiju ili druge terapijske modalitete, u zavisnosti od prirode promena u dojci.

Doktori

CORE biopsija dojke

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 15000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻