New Hospital Logo
deco

Bris vulve

Ginekologija

Bris vulve

poznat i kao bris vulvarne regije, je medicinski postupak u kojem se uzima uzorak tkiva ili sekreta sa površine vulvarne regije, tj. spoljnog dela ženskih genitalija. Ovaj postupak se obično obavlja radi analize i dijagnostike različitih stanja ili infekcija koje mogu uticati na vulvarnu regiju.

Evo kako se obavlja bris vulve:

  1. Priprema pacijentkinje: Pacijentkinja će biti postavljena na pregledni sto u ginekološkom položaju. U većini slučajeva, pacijentkinja ne zahteva posebnu pripremu za ovaj test.
  2. Uzimanje uzorka: Lekar će koristiti sterilni bris ili vatu kako bi uzeli uzorak sa površine vulvarne regije. Uzorak se može uzeti sa različitih delova vulve, uključujući usne, klitoris i okolnu kožu.
  3. Označavanje uzorka: Uzorak se označava i stavlja u odgovarajući kontejner ili cevku radi transporta u laboratoriju.
  4. Analiza uzorka: Uzorak se šalje u laboratoriju gde se vrši mikroskopska analiza. Laboratorijski tehničar će pregledati uzorak kako bi identifikovao prisutne mikroorganizme, ćelije ili druge karakteristike.
  5. Dijagnoza i rezultati: Rezultati testa mogu ukazivati na prisutnost infekcije (npr. gljivične ili bakterijske infekcije), promena u ćelijskoj strukturi ili druge abnormalnosti vulvarne regije. Na osnovu rezultata, lekar će postaviti dijagnozu i preporučiti odgovarajući tretman ako je potrebno.

Bris vulve može biti koristan za postavljanje dijagnoze različitih stanja, uključujući infekcije, upale, alergijske reakcije ili druge vulvarne probleme. Važno je konsultovati se sa ginekologom ili dermatologom ako imate simptome kao što su svrab, peckanje, bol ili promene u boji ili teksturi vulvarne regije kako biste dobili odgovarajuću dijagnozu i lečenje.

Doktori

Bris vulve

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 440 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻