New Hospital Logo
deco

Bris na bakterijsku vaginozu

ginekologija

Bris na bakterijsku vaginozu (BV)

je laboratorijski test koji se koristi kako bi se potvrdila prisutnost bakterijske vaginoze u vaginalnoj flori. Bakterijska vaginoza je vrsta vaginalne infekcije koja se javlja kada ravnoteža mikroorganizama u vagini, uključujući bakterije, postane poremećena. Ova infekcija može uzrokovati neugodne simptome, uključujući promene u vaginalnom sekretu i mirisu.

Evo kako se obavlja bris na bakterijsku vaginozu:

  1. Priprema pacijentkinje: Pacijentkinja obično ne zahteva posebnu pripremu za ovaj test. Važno je obaviti bris kada nema menstruacije, kako bi se dobili tačni rezultati.
  2. Uzimanje uzorka: Lekar će koristiti sterilni bris ili tampone kako bi uzeli uzorak vaginalnog sekreta. Postupak uzimanja uzorka je obično brz i bezbolan. Uzorak se uzima iz unutrašnjeg dela vagine.
  3. Analiza uzorka: Uzorak se šalje u laboratoriju radi detaljne analize. Tamo se pregledaju mikroorganizmi prisutni u uzorku kako bi se utvrdila prisutnost bakterijske vaginoze.
  4. Dijagnoza: Nakon analize uzorka, laboratorijski rezultati će ukazati na prisutnost ili odsustvo bakterijske vaginoze. Takođe se mogu identifikovati specifične bakterije koje su odgovorne za infekciju.

Bris na bakterijsku vaginozu je važan dijagnostički alat jer pomaže u postavljanju tačne dijagnoze i određivanju odgovarajućeg tretmana. Lečenje bakterijske vaginoze obično uključuje primenu antibiotika, kao što su metronidazol ili klindamicin, koji se mogu uzimati oralno ili lokalno u obliku vaginalnih gelova ili krema.

Ako imate simptome koji ukazuju na bakterijsku vaginozu, kao što su neobičan vaginalni sekret ili neprijatan miris, važno je konsultovati se sa ginekologom koji će moći da preporuči odgovarajući test i tretman. Pravilno lečenje bakterijske vaginoze pomaže u ublažavanju simptoma i sprečava komplikacije.

Doktori

Bris na bakterijsku vaginozu

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 660 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻