New Hospital Logo
deco

Biopsija testisa

Urologija

Biopsija testisa

je medicinska procedura koja se izvodi kako bi se uzela uzorak tkiva iz testisa radi dijagnoze različitih stanja, kao što su neplodnost ili sumnja na maligne promene. Biopsija testisa se može izvesti u lokalnoj anesteziji, a evo kako to obično izgleda:

Priprema pacijenta: Pre same procedure, lekar će pregledati pacijenta i dati mu potrebne informacije. Lokalna anestezija se primenjuje kako bi se omogućilo bezbolno izvođenje biopsije.

Primena lokalne anestezije: Nakon što se oblast testisa očisti i pripremi, lekar će primeniti lokalnu anesteziju na koži skrotuma (može koristiti iglu ili sprej). Ova anestezija će omogućiti da pacijent ne oseća bol tokom procedure.

Biopsija: Nakon što anestezija počne delovati i područje postane bezbolno, lekar će napraviti malu inciziju u skrotumu kako bi pristupio testisu. Zatim će uzeti uzorak tkiva iz testisa koristeći poseban instrument.

Zatvaranje incizije: Nakon što je uzorak tkiva uzet, incizija će biti zatvorena šavovima ili sterilnim trakama.

Nakon procedure: Pacijent će biti vraćen u postoperativnu sobu, gde će ga pažljivo pratiti kako bi se osiguralo da se oporavlja bez komplikacija.

Biopsija testisa u lokalnoj anesteziji je obično siguran postupak, a pacijent se obično može brzo oporaviti. Važno je da se pridržava uputstava lekara u vezi sa negom rane i da prati bilo kakve posebne instrukcije ili terapiju nakon biopsije.

Doktori

Biopsija testisa

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 40.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.