New Hospital Logo
deco

Artroskopija ramena

Ortopedija

Artroskopija ramena

je minimalno invazivni hirurški postupak koji se koristi za pregled unutrašnjosti ramenog zgloba i lečenje različitih stanja i povreda ramena. Ovaj postupak se izvodi pomoću artroskopa, koji je tanka cev sa minijaturnom kamerom na vrhu. Artroskop se umetne kroz male rezove u koži i omogućava hirurgu da prati unutrašnjost zgloba na monitoru, dijagnostikuje probleme i izvršava hirurške zahvate bez potrebe za velikim rezom.

Evo nekoliko razloga zašto se može izvesti artroskopija ramena:

  1. Dijagnostika: Artroskopija se koristi za tačnu dijagnozu stanja ramena kada pacijent pati od bolova, otežane pokretljivosti ili drugih simptoma.
  2. Lečenje povreda: Hirurg može izvesti različite hirurške zahvate tokom artroskopije za lečenje povreda rotatorne manšete, labruma, tetiva ili drugih struktura u ramenom zglobu.
  3. Uklanjanje osteofita: Osteofiti su izrasline kostiju koje se mogu razviti u ramenom zglobu i uzrokovati bol i otežanu pokretljivost. Artroskopija omogućava hirurgu da ukloni ove izrasline.
  4. Uklanjanje slobodnih tela: Ponekad, fragmenti kostiju, hrskavice ili drugih tkiva mogu se odvojiti i slobodno plutati u zglobu. Artroskopija omogućava njihovo uklanjanje.
  5. Rekonstrukcija ligamenata: Ako su ligamenti oštećeni, artroskopija se može koristiti za rekonstrukciju ili popravku.

Artroskopija ramena obično se izvodi pod opštom anestezijom ili lokalnom anestezijom, a pacijent se smešta u položaj koji omogućava hirurgu pristup zglobu. Nakon operacije, pacijent će morati slediti uputstva hirurga o postoperativnoj njezi, uključujući fizikalnu terapiju i kontrolne preglede. Oporavak zavisi od vrste izvedenih zahvata, ali artroskopija obično omogućava brži oporavak u poređenju sa otvorenim hirurškim metodama.

Doktori

Artroskopija ramena

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 252.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻