New Hospital Logo
deco

3D ultrazvučni pregled

Opšta ginekologija

3D ultrazvučni pregled

ginekološki je napredna tehnika ultrazvučnog pregleda koja omogućava detaljniju trodimenzionalnu (3D) vizualizaciju reproduktivnih organa žene u poređenju sa standardnim dvodimenzionalnim (2D) ultrazvukom. Ovaj tip pregleda pruža ginekolozima bolji uvid u strukturu i stanje organa kao što su materica, jajnici, jajovodi i cerviks, što je korisno u dijagnostici i praćenju ginekoloških stanja.

Evo kako se obavlja 3D ultrazvučni pregled ginekološki:

  1. Priprema: Pacijentkinja će obično biti postavljena na ginekološku stolicu, sličnu onoj koja se koristi tokom standardnog ginekološkog pregleda. U većini slučajeva, nema posebne pripreme prema pacijentkinji potrebne za ovaj pregled.
  2. Sonda: Lekar će koristiti ultrazvučnu sondu koja emituje zvučne talase i beleži njihov odraz od tkiva unutar karlice. Sonda se obično postavlja u vaginu (transvaginalni 3D ultrazvuk) kako bi se dobila najbolja slika reproduktivnih organa.
  3. Pregled: Ultrazvučna sonda se pažljivo pomiče unutar vagine kako bi se dobile slike reproduktivnih organa iz različitih uglova. Ove slike se trenutno prikazuju na ekranu u obliku trodimenzionalne vizualizacije.
  4. Vizualizacija: Ginekolog može analizirati trodimenzionalne slike kako bi bolje procenio stanje materice, jajnika i drugih struktura. Ova vizualizacija omogućava precizniju dijagnozu različitih ginekoloških problema kao što su fibroidi, ciste, abnormalnosti materice ili jajnika, polipi i drugi problemi.
  5. Dokumentacija i analiza: Slike i podaci dobijeni tokom pregleda često se dokumentuju i analiziraju kako bi se postavila dijagnoza ili pratilo stanje.

3D ultrazvučni pregled ginekološki često se primenjuje u različitim situacijama, uključujući dijagnostiku i praćenje trudnoće, identifikaciju anatomskih abnormalnosti i tumorskih promena u reproduktivnim organima, kao i praćenje stanja tokom terapije ili postupaka kao što je in vitro fertilizacija (VTO). Ovaj napredni pregled omogućava veću preciznost i bolji uvid u ginekološko zdravlje pacijentkinja.

Doktori

3D ultrazvučni pregled

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 7.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻