New Hospital Logo
deco

Zadnja plastika vagine – reparacija rektokele

Ginekološke operacije

Zadnja plastika vagine

takođe poznata kao reparacija rektokele, je hirurški postupak koji se izvodi kako bi se korigovala rektokele. Rektokele je stanje u kojem se zadnji vaginalni zid spušta ili izbočuje u rektum. Ovo stanje može uzrokovati nelagodnost, otežano pražnjenje creva, bol tokom odnosa i druge simptome.

Evo kako obično izgleda postupak zadnje plastike vagine (reparacije rektokele):

  1. Priprema: Pre početka postupka, pacijentkinja će obaviti osnovni pregled i razgovarati sa ginekologom kako bi se utvrdila dijagnoza i razgovaralo o potrebi za hirurškim zahvatom.
  2. Anestezija: Zadnja plastika vagine (reparacija rektokele) se obično izvodi pod lokalnom, regionalnom ili opštom anestezijom, u zavisnosti od dogovora sa lekarom i pacijentkinjom.
  3. Reparacija rektokele: Hirurg će pažljivo pristupiti vaginalnom zidu, ukloniti višak tkiva i rekonstruisati zadnji vaginalni zid kako bi se korigovala rektokele. Ovo uključuje podizanje i učvršćivanje mišića i vezivnog tkiva.
  4. Eventualno dodatni koraci: U nekim slučajevima, ako postoje dodatni problemi sa vaginalnim mišićima ili drugim vaginalnim strukturama, hirurg može izvršiti dodatne korake kako bi se poboljšao anatomski položaj i funkcija.
  5. Zatvaranje rane: Nakon reparacije rektokele, hirurg će zatvoriti ranu šavovima ili drugim tehnikama.
  6. Oporavak: Oporavak od zadnje plastike vagine (reparacije rektokele) obično traje nekoliko nedelja. Pacijentkinja će morati da sledi upute lekara o postoperativnoj nezi, uključujući izbegavanje napora, podizanja teških predmeta i seksualnih odnosa tokom određenog vremena.

Reparacija rektokele može značajno poboljšati simptome povezane sa rektokele i poboljšati kvalitet života pacijentkinje. Odluka o izvođenju ovog postupka treba da bude rezultat razgovora između pacijentkinje i njenog ginekologa kako bi se razmotrili svi faktori i potrebe za intervencijom. Važno je da pacijentkinja bude potpuno informisana o postupku i njegovim mogućim posledicama.

Doktori

Zadnja plastika vagine – reparacija rektokele

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 150.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻