New Hospital Logo
deco

Vadjenje implanata

Grudi

Vadjenje implanta

poznato i kao ekplantacija, je hirurški postupak kojim se uklanjaju silikonski ili solni implanti iz dojki. Postupak se obično izvodi iz različitih razloga, kao što su promene u estetskim preferencijama, komplikacije ili zdravstveni problemi koji se povezuju s implantima.

Postupak ekplantacije obično podrazumeva isti tip incizije kao i kod prvobitne operacije za postavljanje implantata, mada se ponekad mogu primeniti različite tehnike kako bi se sačuvala što veća količina prirodnog tkiva dojki. Tokom operacije, hirurg uklanja implante, a može biti potrebno i uklanjanje ožiljnog tkiva koje se formira oko implantata (kapsula).

Nakon ekplantacije, može biti potreban period oporavka tokom kojeg se preporučuju određene postoperativne procedure kako bi se podržao proces zarastanja. Oporavak varira od osobe do osobe, a može se očekivati otok, nelagodnost ili bol tokom prvih nekoliko nedelja.

Važno je napomenuti da nakon ekplantacije može doći do promene u obliku ili veličini dojki, a takođe se može primetiti opuštanje kože. U nekim slučajevima, pacijenti se odlučuju za dodatne postupke rekonstrukcije nakon ekplantacije kako bi popravili oblik ili veličinu dojki.

Pre nego što se odlučite na ekplantaciju, bitno je imati detaljan razgovor s hirurgom kako bi se razumele mogućnosti, rizici i očekivanja nakon zahvata, kao i razmatranje mogućnosti daljeg postupka ili rekonstrukcije ako je to potrebno ili poželjno.

Doktori

Vadjenje implanata

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 120.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻