New Hospital Logo
deco

UZ vrata

Pedijatrijska radiologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Ultrazvučni pregled vrata (UZ vrata)

je dijagnostički pregled koji se koristi za vizualizaciju i procenu struktura u vratnoj regiji, uključujući limfne čvorove, štitnu žlezdu, krvne sudove, žlezde slinovnice i druge anatomski važne strukture. Ovaj pregled se primenjuje za različite medicinske svrhe, uključujući dijagnostiku i praćenje različitih oboljenja i stanja u vratu.

Evo kako obično izgleda postupak UZ pregleda vrata:

  1. Priprema: Za ovaj pregled obično nije potrebna posebna priprema. Pacijent može biti u sedećem položaju ili ležećem položaju na stolu za pregled, u zavisnosti od svrhe pregleda.
  2. Gel i sonda: Ultrazvučni gel se nanosi na kožu u vratnoj regiji kako bi se osigurala bolja provodljivost ultrazvučnih talasa. Ultrazvučna sonda se postavlja na ovu površinu.
  3. Ultrazvučni pregled: Sonda emituje ultrazvučne talase kroz kožu i druge tkivne slojeve vrata. Odrazi tih talasa se koriste za stvaranje slika unutrašnjih struktura.
  4. Vizualizacija vrata: Tokom pregleda, lekar pažljivo pregleda različite delove vrata, uključujući limfne čvorove, štitnu žlezdu, krvne sudove, žlezde slinovnice i druge strukture. Cilj je identifikovati eventualne promene u veličini, obliku, strukturi ili protoku krvi.
  5. Dijagnoza i izveštaj: Na osnovu dobijenih slika, lekar postavlja dijagnozu i piše izveštaj. U slučaju otkrivanja problema, može biti potrebno dalje ispitivanje ili lečenje.

UZ pregled vrata se koristi za dijagnozu različitih stanja i problema povezanih sa vratom, uključujući bolesti štitne žlezde, upale limfnih čvorova, tumorske promene, anatomske varijacije i druge probleme. Ovaj pregled je koristan za rano otkrivanje i praćenje patoloških promena u vratu. Važno je napomenuti da se ovaj pregled obavlja pod nadzorom obučenog medicinskog osoblja kako bi se obezbedila tačna procena stanja vrata i eventualnih patoloških promena.

Doktori

UZ vrata

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 4500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻