New Hospital Logo
deco

UZ skrining kukova

Opšta pedijatrija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete.

 

Ultrazvučni skrining kukova (UZ skrining kukova)

je dijagnostički pregled koji se često primenjuje kod novorođenčadi kako bi se proverilo stanje njihovih kukova. Ovaj pregled ima za cilj identifikaciju mogućih problema sa kukovima, posebno displazije kuka ili subluksacije, kako bi se pravovremeno preduzeli potrebni koraci za lečenje i prevenciju razvoja ozbiljnijih problema sa kukovima u budućnosti.

Evo kako obično izgleda postupak UZ skrininga kukova kod novorođenčadi:

  1. Priprema: Novorođenče se stavlja u udoban položaj, obično na leđima ili na boku.
  2. Pregled kukova: Lekar ili radiolog koristi ultrazvučni aparat sa sondom koja se primenjuje na koži preko područja kukova. Sonda emituje ultrazvučne talase i prikazuje slike kukova na ekranu.
  3. Vizualizacija kukova: Ultrazvuk omogućava preciznu vizualizaciju struktura u kukovima, uključujući kosti, zglobove, hrskavicu i ligamente.
  4. Procena stanja kukova: Lekar pažljivo procenjuje stanje kukova na osnovu dobijenih slika. Cilj je identifikovati bilo kakve abnormalnosti ili nepravilnosti u razvoju kukova.
  5. Dijagnoza i preporuke: Na osnovu rezultata UZ skrininga, lekar postavlja dijagnozu i preporučuje dalje korake. Ako se ustanovi prisustvo displazije kuka ili subluksacije, mogu se preduzeti mere kao što su nošenje posebnog aparata za korekciju kukova (Pavlik zavoj), nošenje pelena s kukovima otvorenim, ili druge terapijske intervencije.

Skrining kukova kod novorođenčadi je važan postupak jer omogućava rano otkrivanje problema sa kukovima, čime se omogućava pravovremeno lečenje. U slučaju prisustva problema sa kukovima, adekvatna terapija može značajno poboljšati prognozu i smanjiti rizik od ozbiljnih komplikacija u budućnosti.

Važno je napomenuti da postupak UZ skrininga kukova treba da sprovede stručno medicinsko osoblje, a novorođenče treba da bude mirno i udobno tokom pregleda.

Doktori

UZ skrining kukova

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 4.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻