New Hospital Logo
deco

UZ pluća i pleure

Pedijatrijska radiologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Ultrazvučni pregled pluća i pleure (UZ pluća i pleure)

je dijagnostički postupak koji se koristi za vizualizaciju i procenu plućnih i pleuralnih struktura. Ovaj pregled omogućava lekarima da pregledaju pluća, plućne maramice (pleure) i pleuralni prostor kako bi identifikovali eventualne promene ili patološke procese, kao što su pleuralni izliv, tumorske promene, upale ili druge abnormalnosti.

Evo kako ovaj postupak obično izgleda:

  1. Priprema: Za ovaj pregled obično nije potrebna posebna priprema. Pacijent može biti u sedećem ili ležećem položaju, a koža na grudima može biti prekrivena gelom za bolju provodljivost ultrazvučnih talasa.
  2. Ultrazvučna sonda: Ultrazvučna sonda se postavlja na kožu grudnog koša ili leđa u oblasti koja se pregleda.
  3. Ultrazvučni pregled: Sonda emituje ultrazvučne talase kroz kožu i tkiva grudnog koša kako bi se vizualizovale plućne strukture i pleura.
  4. Vizualizacija pluća i pleure: Tokom pregleda, lekar pažljivo pregleda pluća i pleuru kako bi identifikovao eventualne promene u plućima, pleuri, prisustvo tečnosti u pleuralnom prostoru (pleuralni izliv), tumore, upale ili druge patološke procese.
  5. Dijagnoza i izveštaj: Na osnovu dobijenih slika, lekar postavlja dijagnozu i piše izveštaj. U slučaju otkrivanja problema, dalje ispitivanje ili lečenje mogu biti potrebni.

UZ pregled pluća i pleure je koristan za dijagnozu različitih plućnih i pleuralnih problema. Ovaj pregled se često koristi za praćenje i dijagnozu pleuralnih izliva, malignih tumora, upala pluća, plućnih embolija i drugih plućnih bolesti. Važno je napomenuti da se ovaj pregled obavlja pod nadzorom obučenog medicinskog osoblja kako bi se obezbedila tačna procena stanja pluća i pleure.

Doktori

UZ pluća i pleure

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 4500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻