New Hospital Logo
deco

UZ mozga

Pedijatrijska radiologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Ultrazvučni pregled mozga (UZ mozga)

je dijagnostički postupak koji se koristi za vizualizaciju struktura mozga i procenu mogućih abnormalnosti. Ovaj pregled je često korišćen kod novorođenčadi i dojenčadi kako bi se otkrile eventualne malformacije ili patologije u mozgu, ali se takođe može primeniti i kod odraslih pacijenata.

Evo kako obično izgleda postupak UZ pregleda mozga:

  1. Priprema: Za ovaj pregled obično nije potrebna posebna priprema. Pacijent može biti u ležećem položaju.
  2. Gel i sonda: Gel se nanosi na kožu glave, čime se eliminira vazduh između kože i sonde i omogućava bolja provodljivost ultrazvučnih talasa. Sonda se postavlja na kožu glave na tačno definisanim mestima.
  3. Ultrazvučni pregled: Ultrazvučna sonda emituje ultrazvučne talase kroz lubanju i tkivo skalpa. Odrazi tih talasa se koriste za stvaranje slika unutrašnjih struktura mozga.
  4. Vizualizacija mozga: Tokom pregleda, lekar će pažljivo pregledati različite delove mozga, uključujući moždane komore, ventrikule, krvne sudove i druge strukture. Cilj je identifikovati eventualne malformacije, krvarenja, ciste, tumore ili druge abnormalnosti u mozgu.
  5. Dijagnoza i izveštaj: Na osnovu dobijenih slika, lekar postavlja dijagnozu i piše izveštaj. U slučaju otkrivanja abnormalnosti, dalji koraci za dijagnostiku i lečenje mogu biti potrebni.

UZ pregled mozga je posebno koristan kod novorođenčadi i dojenčadi kako bi se ranom dijagnozom otkrile eventualne malformacije ili neurološke probleme. Takođe, ovaj pregled se može primeniti kod odraslih pacijenata za procenu određenih stanja mozga. Važno je napomenuti da UZ pregled mozga ne može zameniti neke druge naprednije dijagnostičke metode kao što su kompjuterska tomografija (CT) ili magnetna rezonanca (MRI), ali je koristan za određene svrhe i u određenim situacijama.

Doktori

UZ mozga

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 4500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.