New Hospital Logo
deco

UZ mekotkivnih struktura

Pedijatrijska radiologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete.

 

Ultrazvučni pregled mekih tkiva (UZ mekotkivnih struktura)

je dijagnostički postupak koji se koristi za vizualizaciju i procenu mekih tkiva u telu. Ovaj pregled omogućava lekarima da pregledaju mišiće, tetive, ligamente, masno tkivo, krvne sudove i druge meke strukture kako bi identifikovali eventualne promene, oštećenja, upale ili druge patološke procese.

Evo kako ovaj postupak obično izgleda:

  1. Priprema: Za ovaj pregled obično nije potrebna posebna priprema. Pacijent može biti postavljen u odgovarajući položaj kako bi se pregledala određena regija tela.
  2. Ultrazvučna sonda: Ultrazvučna sonda se postavlja na kožu iznad ili oko područja koje se pregleda. Pre toga, može se naneti ultrazvučni gel kako bi se poboljšala provodljivost ultrazvučnih talasa.
  3. Ultrazvučni pregled: Sonda emituje ultrazvučne talase kroz kožu i tkiva kako bi se vizualizovala pregledana meka tkiva.
  4. Vizualizacija mekih tkiva: Tokom pregleda, lekar pažljivo pregleda strukturu mekih tkiva, uključujući mišiće, tetive, ligamente, masno tkivo, krvne sudove i druge strukture. Cilj je identifikovati eventualne promene, oštećenja, upale ili druge patološke procese.
  5. Dijagnoza i izveštaj: Na osnovu dobijenih slika, lekar postavlja dijagnozu i piše izveštaj. U slučaju otkrivanja problema, dalje ispitivanje ili lečenje mogu biti potrebni.

UZ pregled mekih tkiva se često koristi za dijagnozu različitih stanja povezanih sa mekim tkivima, kao što su povrede mišića ili tetiva, upale, ciste, tumorske promene, prošireni krvni sudovi i druge meke tkivne bolesti. Ovaj pregled je koristan za ocenu stanja mekih tkiva, identifikaciju eventualnih promena ili oštećenja, te za praćenje napretka tokom lečenja. Važno je napomenuti da se ovaj pregled obavlja pod nadzorom obučenog medicinskog osoblja kako bi se obezbedila tačna procena stanja pregledanih mekih tkiva.

 

Doktori

UZ mekotkivnih struktura

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 4500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻