New Hospital Logo
deco

UZ L-S segmenta kičmene moždine

Pedijatrijska radiologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Ultrazvučni pregled lumbosakralnog (L-S) segmenta kičmene moždine

se primenjuje za vizualizaciju i procenu kičmenog stuba u donjem delu leđa, uključujući kičmu, kičmeni kanal i kičmenu moždinu na tom nivou. Ovaj pregled se obično koristi kod novorođenčadi i dojenčadi kako bi se ispitale eventualne malformacije, oštećenja ili druge abnormalnosti u ovom delu kičmene moždine.

Evo kako ovaj postupak obično izgleda:

  1. Priprema: Za ovaj pregled obično nije potrebna posebna priprema. Novorođenče se postavlja u ležeći položaj na stomak.
  2. Gel i sonda: Gel se nanosi na kožu u donjem delu leđa kako bi se omogućila bolja provodljivost ultrazvučnih talasa. Ultrazvučna sonda se postavlja na ovu površinu.
  3. Ultrazvučni pregled: Ultrazvučna sonda emituje ultrazvučne talase kroz kožu, mišiće i druge tkivne slojeve kako bi se vizualizovala kičma, kičmeni kanal i kičmena moždina.
  4. Vizualizacija L-S segmenta: Tokom pregleda, lekar će pažljivo pregledati donji deo kičme i kičmenu moždinu na tom nivou. Cilj je identifikovati eventualne abnormalnosti, kao što su oštećenja kičme, defekte u kičmenom kanalu ili druge nepravilnosti.
  5. Dijagnoza i izveštaj: Na osnovu dobijenih slika, lekar postavlja dijagnozu i piše izveštaj. U slučaju otkrivanja problema, može biti potrebno dalje ispitivanje ili lečenje.

Ovaj pregled je posebno važan kod novorođenčadi jer omogućava ranu dijagnozu različitih problema sa kičmenim stubom i kičmenom moždinom. Na osnovu rezultata pregleda, lekari mogu preduzeti potrebne korake za upravljanje i lečenje eventualnih abnormalnosti. Važno je napomenuti da se ultrazvuk lumbosakralnog segmenta kičmene moždine obično obavlja u bolnici ili medicinskoj ustanovi pod nadzorom obučenog medicinskog osoblja.

Doktori

UZ L-S segmenta kičmene moždine

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 4500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.