New Hospital Logo
deco

UZ abdomena sa Dopplerom portne vene

Pedijatrijska radiologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Ultrazvučni pregled abdomena sa Dopplerom portne vene

(Doppler ultrazvuk portne vene) je specijalizovani dijagnostički pregled koji se koristi za procenu protoka krvi u portalnoj veni, koja je glavni venski krvni sud u abdomenu. Ovaj pregled omogućava lekarima da procene protok krvi u portalnoj veni i identifikuju eventualne abnormalnosti ili opstrukcije u ovoj veni.

Evo kako ovaj postupak obično izgleda:

  1. Priprema: Pacijent se obično priprema za pregled tako da posti određeni broj sati pre pregleda kako bi se obezbedila bolja vizualizacija i tačnija procena protoka krvi.
  2. Položaj: Pacijent se postavlja na leđa na stolu za pregled, a gel se nanosi na kožu na mestu gde će se postaviti ultrazvučna sonda.
  3. Ultrazvučna sonda i Doppler: Ultrazvučna sonda se postavlja na kožu na određenom mestu na trbuhu, obično u epigastričnom regionu (između pupka i grudne kosti). Pomoću Doppler funkcije aparata, lekar će moći da prati protok krvi u portalnoj veni.
  4. Vizualizacija i procena: Ultrazvučna sonda emituje ultrazvučne talase koji se reflektuju od crvenih krvnih zrnaca u portalnoj veni. Ovi odrazi se analiziraju pomoću Doppler tehnologije kako bi se odredio smer i brzina protoka krvi. Na osnovu ovih podataka, lekar procenjuje protok krvi u portalnoj veni i identifikuje eventualne probleme kao što su opstrukcije, tromboza ili druge abnormalnosti.
  5. Dijagnoza i izveštaj: Na osnovu dobijenih informacija, lekar postavlja dijagnozu i piše izveštaj koji će sadržavati informacije o stanju portalne vene i protoku krvi.

Ultrazvučni pregled sa Dopplerom portne vene je koristan za dijagnozu različitih medicinskih stanja koja mogu uticati na portalnu venu, uključujući cirozu jetre, trombozu, opstrukcije ili hipertenziju u portalnoj veni. Ovaj pregled omogućava brzu, bezbolnu i neinvazivnu procenu protoka krvi u ovom venskom krvnom sudu i pomaže u postavljanju tačne dijagnoze.

Doktori

UZ abdomena sa Dopplerom portne vene

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 5500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻