New Hospital Logo
deco

UZ abdomena i male karlice

Pedijatrijska radiologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Ultrazvučni pregled abdomena i male karlice (UZ abdomena i male karlice)

je dijagnostički pregled koji se koristi za vizualizaciju i procenu organa i struktura u abdominalnom (trbušnom) i pelvicnom (malom karličnom) regionu tela. Ovaj pregled omogućava lekarima da pregledaju unutrašnje organe, krvne sudove, i druge strukture u ovim oblastima kako bi postavili dijagnozu ili pratili razvoj različitih zdravstvenih stanja.

Evo kako obično izgleda postupak UZ pregleda abdomena i male karlice:

  1. Priprema: Pacijent se obično priprema za pregled tako da posti određeni broj sati pre pregleda, naročito ako je planiran pregled abdominalnih organa (npr. jetra, žučna kesa). Ovo se radi kako bi se osigurala bolja vizualizacija organa.
  2. Položaj: Pacijent se oblači u bolničku haljinu ili se svlači do donjeg veša kako bi se omogućio pristup pregledanim oblastima. Pacijent se obično postavlja na leđa na stolu za pregled.
  3. Gel i sonda: Lekar primenjuje gel na kožu pacijenta na mestu gde će se vršiti pregled. Gel pomaže da se eliminira vazduh između kože i sonde, omogućavajući bolju provodljivost ultrazvučnih talasa. Zatim se sonda postavlja na kožu i pomera preko pregledanog područja.
  4. Ultrazvučni pregled: Ultrazvučna sonda emituje ultrazvučne talase kroz telo, a odrazi tih talasa se koriste za stvaranje slika unutrašnjih struktura. Lekar prati slike na ekranu i beleži relevantne podatke.
  5. Vizualizacija organa i struktura: Tokom pregleda, lekar će pregledati organe kao što su jetra, slezina, pankreas, žučna kesa, bubreg, mokraćna bešika, creva, maternica, jajnici i druge strukture u abdominalnom i pelvicnom regionu.
  6. Dijagnoza i izveštaj: Na osnovu dobijenih slika, lekar će postaviti dijagnozu i napisati izveštaj koji će obično sadržavati informacije o stanju pregledanih organa, krvnim sudovima i drugim strukturama.

UZ pregled abdomena i male karlice je često korišćen kao dijagnostički alat za različite medicinske svrhe, uključujući pregled abdominalnih ili pelvicnih bolova, praćenje trudnoće, procenu abdominalnih organa i mnoge druge svrhe. Važno je napomenuti da se ovaj pregled obavlja pod nadzorom obučenog medicinskog osoblja kako bi se obezbedila tačna procena stanja.

Doktori

UZ abdomena i male karlice

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 4500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.