New Hospital Logo
deco

Usluga uzimanja briseva

Opšta ginekologija

Usluga uzimanja briseva

u ginekologiji je deo ginekološkog pregleda i dijagnostike koja se koristi za uzimanje uzoraka ćelija ili mikroorganizama iz vagine, cerviksa ili drugih ginekoloških regija. Ova usluga je važna za različite svrhe, uključujući:

  1. PAPA test: PAPA test, ili Papanikolau test, je dijagnostički test koji se koristi za rano otkrivanje abnormalnih ćelija na cerviksu koje mogu ukazivati na rizik od raka cerviksa. U ovom testu, lekar uzima bris ćelija sa cerviksa i šalje ga na analizu u laboratoriju.
  2. Test na prisustvo infekcija: Uzimanje briseva se često koristi za testiranje na prisustvo seksualno prenosivih infekcija (SPI), kao što su gonoreja, hlamidija, trihomonijaza, herpes i druge infekcije. Uzorci se šalju u laboratoriju radi analize kako bi se postavila dijagnoza i propisao odgovarajući tretman.
  3. Uzorci za kulturu: U nekim slučajevima, brisevi se uzimaju radi kulture kako bi se identifikovali određeni mikroorganizmi ili bakterije koji mogu izazvati infekcije ili upale.
  4. Praćenje tretmana: Nakon što je pacijentkinja lečena od određene ginekološke infekcije, brisevi se mogu ponovno uzeti kako bi se proverilo da li je infekcija eliminisana i da li je tretman bio efikasan.
  5. Praćenje promena: Uzimanje briseva može se koristiti za praćenje promena u ćelijama cerviksa tokom vremena, na primer, ako postoje abnormalnosti koje nisu ozbiljne, ali zahtevaju praćenje.
  6. Određivanje vaginalne flore: U nekim slučajevima, brisevi se koriste za procenu ravnoteže mikroorganizama u vaginalnoj flori, što može biti korisno za postavljanje dijagnoze kod problema kao što je vaginalna infekcija ili disbioza.

Uzimanje briseva u ginekologiji je rutinska procedura i deo standardnog ginekološkog pregleda. Ovi uzorci se uzimaju obično tokom redovnih ginekoloških pregleda ili kada postoji sumnja na određene infekcije ili patološke promene. Rezultati briseva pomažu lekarima da postave dijagnozu i odrede odgovarajući plan lečenja ili praćenja stanja.

Doktori

Usluga uzimanja briseva

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 1.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻