New Hospital Logo
deco

Usluga davanja infuzije

Opšta medicina

Usluga davanja infuzije

se odnosi na medicinski postupak u kojem se tečnost, lekovi ili hranljive materije daju pacijentu putem intravenske (IV) infuzije. Intravenska infuzija podrazumeva unošenje supstanci direktno u krvotok putem venskog pristupa, često putem katetera koji je postavljen u venu na ruci ili nadlaktici. Ova usluga može se pružiti u bolnicama, klinikama ili drugim zdravstvenim ustanovama, a takođe i kod kuće pod nadzorom medicinskog osoblja.

Evo nekoliko primera kada se može primeniti usluga davanja infuzije:

  1. Intravenska terapija: Uključuje primenu lekova, kao što su antibiotici, analgetici ili hemoterapija, putem intravenske infuzije. Ovo se često koristi za brzu i efikasnu isporuku lekova direktno u krvotok.
  2. Hidratacija: Intravenske infuzije se koriste za nadoknadu tečnosti i elektrolita kod dehidriranih pacijenata. To može biti korisno u slučaju proliva, povraćanja, dehidratacije zbog hroničnih bolesti ili druge situacije.
  3. Hranjenje: Parenteralno hranjenje, ili ishrana putem intravenske infuzije, se koristi kod pacijenata koji nisu u mogućnosti da unose hranu na prirodan način, kao što su pacijenti sa ozbiljnim gastrointestinalnim problemima ili nakon hirurških zahvata.
  4. Transfuzija krvi: U slučaju ozbiljnog gubitka krvi ili anemije, pacijenti mogu primiti transfuziju krvi ili krvnih produkata putem intravenske infuzije.
  5. Terapija kod hroničnih bolesti: Pacijenti sa hroničnim bolestima, kao što su hemofilija ili imunološki poremećaji, često primaju redovne infuzije lekova kako bi kontrolisali svoje stanje.

Usluga davanja infuzije se obično primenjuje pod nadzorom medicinskog osoblja, koje prati pacijenta tokom procedure i pruža negu i podršku po potrebi. Pravilna primena intravenskih infuzija je ključna kako bi se osigurala bezbednost i efikasnost tretmana. Pacijenti koji su kandidati za ovu vrstu usluge trebaju biti pregledani i procenjeni od strane medicinskog osoblja kako bi se odredilo koji tip infuzije je potreban i kako bi se obezbedila pravilna primena.

Doktori

Usluga davanja infuzije

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 2.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻