New Hospital Logo
deco

Ultrazvučni 3D pregled – detekcija polipa, subseptuma, septuma materične duplje

Priprema VTO

Ultrazvučni 3D pregled

je napredna tehnika ultrazvuka koja omogućava trodimenzionalnu vizualizaciju reproduktivnih organa, uključujući matericu (uterus), i može biti korisna u detekciji različitih ginekoloških problema kao što su polipi, subseptumi i septumi u materičnoj duplji.

Evo kako ultrazvučni 3D pregled može biti koristan za detekciju ovih problema:

  1. Polipi: Polipi su benigni izrasline sluzokože materice ili cerviksa. Ultrazvuk može pomoći u identifikaciji polipa u materici tako što će trodimenzionalno prikazati unutrašnju strukturu materice. Polipi se obično pojavljuju kao izrasline na unutrašnjem zidu materice.
  2. Subseptumi i septumi: Subseptum i septum su anatomske abnormalnosti materične duplje. Subseptum je manja pregrada unutar materice, dok je septum veća pregrada koja deli matericu na dve odvojene komore. Ove abnormalnosti mogu uticati na plodnost i povećati rizik od komplikacija tokom trudnoće. Trodimenzionalni ultrazvuk omogućava precizniju vizualizaciju ovih anatomskih varijacija i pomaže u planiranju eventualnih hirurških intervencija ako je potrebno.

Procedura ultrazvučnog 3D pregleda uključuje postavljanje ultrazvučne sonde, obično transvaginalno, kako bi se dobila najbolja slika materične duplje. Specijalizovani softver omogućava rekonstrukciju trodimenzionalnih slika koje pružaju detaljniji uvid u unutrašnju strukturu materice.

Ultrazvučni 3D pregled je koristan alat za ginekologe kako bi identifikovali anatomsko stanje materice i otkrili eventualne abnormalnosti poput polipa, subseptuma i septuma. Ovi pregledi su često deo dijagnostičkog procesa kod pacijentkinja koje se suočavaju sa problemima plodnosti ili imaju komplikacije tokom trudnoće, i mogu pomoći u donošenju odluka o odgovarajućem tretmanu ili hirurškim intervencijama ako je potrebno.

Doktori

Ultrazvučni 3D pregled – detekcija polipa, subseptuma, septuma materične duplje

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 7.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻