New Hospital Logo
deco

Uklanjanje uroloških kondiloma – mala regija

Perineum

Uklanjanje uroloških kondiloma

takođe poznatih kao genitalne bradavice, obavlja se kako bi se eliminisale ove infekcije uzrokovane humanim papiloma virusom (HPV). Postoje različite metode za uklanjanje uroloških kondiloma, a izbor metode zavisi od brojnih faktora, uključujući veličinu, broj i lokalizaciju bradavica, kao i preferencije i potrebe pacijenta. Evo nekoliko uobičajenih metoda za uklanjanje genitalnih bradavica:

  1. Hirurško uklanjanje (ekscizija): Ovo je metoda uklanjanja kondiloma skalpelom, elektrokauterom ili laserom. Lekar pažljivo uklanja bradavice i može koristiti lokalnu anesteziju kako bi pacijent ne osećao bol tokom postupka. Ova metoda može se primeniti na veće bradavice ili ako se bradavice nalaze na teško dostupnim mestima.
  2. Krioterapija: Krioterapija uključuje zamrzavanje bradavica tečnim azotom. Ova metoda uzrokuje da bradavice odumru i padnu. Obično se koristi za manje bradavice.
  3. Elektrokauterizacija: Elektrokauterizacija uključuje korišćenje električne struje za sagorevanje i uklanjanje bradavica. Ovaj postupak obavlja se uz pomoć lokalne anestezije i odgovarajuće opreme.
  4. Laserska terapija: Laserska terapija koristi laserski snop za isparavanje i uklanjanje bradavica. Ova metoda se često koristi za uklanjanje genitalnih bradavica.
  5. Topički lekovi: U nekim slučajevima, lekar može prepisati određene topičke lekove (kao što su podofilin ili imikvimod) koje pacijent primenjuje kod kuće kako bi postepeno uklonio bradavice. Ova metoda zahteva redovno praćenje i upute od strane lekara.

Pre uklanjanja genitalnih bradavica, važno je konsultovati se sa urologom ili specijalistom za zarazne bolesti kako bi se utvrdila najbolja metoda za konkretni slučaj. Takođe, važno je imati na umu da uklanjanje bradavica ne garantuje potpunu eliminaciju HPV-a iz organizma, jer se virus može nalaziti u telu i nakon uklanjanja bradavica. Redovni pregledi i vakcinacija su takođe važni deo borbe protiv HPV-a.

Doktori

Uklanjanje uroloških kondiloma – mala regija

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 9.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻