New Hospital Logo
deco

Uklanjanje kondiloma intimne regije (spolja-unutra)

Ginekološke intervencije

Uklanjanje kondiloma iz intimne regije

koji se nalaze kako spolja, tako i unutar genitalnog trakta, obavlja se iz medicinskih razloga radi lečenja i prevencije širenja ovih infekcija. Kondilomi, takođe poznati kao genitalne bradavice, uzrokovani su humanim papiloma virusom (HPV) i mogu se pojaviti na genitalijama, anusu, unutar vagine ili na grliću materice.

Evo nekoliko načina na koje se kondilomi mogu ukloniti:

  1. Topička terapija: Lekar može propisati tretmane koje možete primenjivati kod kuće. To uključuje aplikaciju kreme, gela ili rastvora direktno na kondilome. Ovo može biti efikasno za manje infekcije, ali može zahtevati upornu primenu.
  2. Krioterapija: Krioterapija uključuje zamrzavanje kondiloma tečnim azotom kako bi se oni uklonili. Ovaj postupak može se obaviti u lekarskoj ordinaciji.
  3. Elektrokauterizacija: Ovaj postupak uključuje korišćenje električnog toka kako bi se spalili i uklonili kondilomi. To se obavlja pod lokalnom anestezijom i često se izvodi u bolnici ili klinici.
  4. Laserska terapija: Laserska terapija koristi jak snop svetlosti kako bi se isparila i uklonila tkiva zahvaćena kondilomima. Ovaj postupak obavlja specijalizovani hirurg i može se koristiti za uklanjanje kondiloma unutar vagine ili na drugim teže dostupnim mestima.
  5. Hirurško uklanjanje: U slučajevima kada su kondilomi veći ili se ne odgovaraju na druge terapije, hirurško uklanjanje može biti neophodno. To uključuje fizičko uklanjanje kondiloma skalpelom, škarama ili elektrohirurškim instrumentima.
  6. Terapija koja deluje na imunološki sistem: Lekar može preporučiti lekove koji jačaju imunološki sistem kako bi se pomoglo telu da se bori protiv HPV infekcije i kondiloma.

Važno je da se konsultujete sa lekarom kako biste odabrali najbolju opciju za uklanjanje kondiloma s obzirom na veličinu, broj i lokaciju kondiloma. Takođe je važno da razgovarate o prevenciji HPV-a i kondiloma, uključujući vakcinaciju (ako je dostupna) i redovne preglede kod ginekologa.

Doktori

Uklanjanje kondiloma intimne regije (spolja-unutra)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 30.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻