New Hospital Logo
deco

Tumori na šaci (veći higrom, tumori tetivnih ovojnica)

Hirurgija šake

Tumori na šaci

uključujući veće higrome ili tumore tetivnih ovojnica, mogu predstavljati različite izazove i zahtevaju individualno lečenje.

  1. Veći higromi: Higromi su cistični tumori ispunjeni tečnošću koji se obično javljaju blizu zglobova ili tetiva. Veći higromi mogu izgledati i osećati se kao čvor ili ispupčenje na šaci. Ovi tumori obično nisu bolni, ali mogu biti neugodni i estetski smetajući. Lečenje većih higroma može uključivati pražnjenje tečnosti iz tumora kako bi se smanjio pritisak i neugodnost. U nekim slučajevima, hirurško uklanjanje može biti neophodno.
  2. Tumori tetivnih ovojnica: Tumori tetivnih ovojnica, poput ganglija, su još jedan tip čvorića koji se javlja blizu zglobova ili tetiva. Ovi tumori obično nisu kancerozni, ali mogu izazvati nelagodnost, posebno ako pritiskaju živce ili druga okolna tkiva. Tretmani obuhvataju pražnjenje tečnosti iz tumora, ali uklanjanje hirurškim putem može biti opcija ako su simptomi izraženi ili se tumor često ponavlja.

Dijagnostika ovih tumora obično uključuje fizički pregled i moguće dodatne dijagnostičke procedure poput ultrazvuka ili MRI-a kako bi se utvrdila tačna priroda tumora i planirao odgovarajući tretman.

Kao i kod bilo koje lezije na šaci, od velikog je značaja konsultovati se s lekarom kako bi se pravilno dijagnostikovalo stanje i preporučio odgovarajući tretman. U nekim slučajevima, ovi tumori mogu biti samoestetski problem, dok u drugima mogu uzrokovati simptome i zahtevati lečenje radi smanjenja nelagodnosti ili boli.

Doktori

Tumori na šaci (veći higrom, tumori tetivnih ovojnica)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 50.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻