New Hospital Logo
deco

Totalna abdominalna histerektomija sa obostranom adneksektomijom sa prednjom i zadnjom plastikom

Ginekološke operacije

Totalna abdominalna histerektomija sa obostranom adneksektomijom i prednjom i zadnjom plastikom

je složen hirurški postupak koji uključuje uklanjanje materice (histerktomija), oba jajnika (adneksektomija) i istovremeno izvođenje prednje plastike i zadnje plastike. Ovi dodatni koraci, predstavljeni kao „plastike“, se obavljaju radi rekonstrukcije ili popravke određenih anatomskih struktura u abdomenu, uključujući podršku mokraćnoj bešici ili drugim organima.

Evo osnovnih koraka u postupku totalne abdominalne histerektomije sa obostranom adneksektomijom i prednjom i zadnjom plastikom:

  1. Priprema: Pre početka postupka, pacijentkinja će biti podvrgnuta osnovnim pregledima, analizama i dijagnostičkim testovima kako bi se postavila dijagnoza i procenila potreba za histerektomijom, adneksektomijom i plastikama.
  2. Anestezija: Pacijentkinja će biti podvrgnuta opštoj anesteziji kako bi bila bezbolna i nesvesna tokom operacije.
  3. Incizija: Hirurg će napraviti inciziju na trbušnom zidu, obično duž linije kose, kako bi pristupio trbušnoj šupljini.
  4. Pristup reproduktivnim organima: Nakon otvaranja trbušne šupljine, hirurg će pažljivo odvojiti matericu, jajnike i jajovode od okolnih struktura, uključujući ligamente, krvne sudove i vezivno tkivo.
  5. Histerektomija i adneksektomija: Materica će biti uklonjena zajedno sa oba jajnika i jajovodima. Ova procedura obuhvata odvajanje materice od vezivnog tkiva i krvnih sudova koji je podržavaju, a zatim uklanjanje organa.
  6. Prednja plastika i zadnja plastika: Ovi dodatni koraci obuhvataju rekonstrukciju ili popravku anatomskih struktura u abdomenu, uključujući podršku mokraćnoj bešici ili drugim organima. Tačne metode i koraci plastike mogu značajno varirati u zavisnosti od potreba pacijentkinje.
  7. Kontrola krvarenja: Tokom postupka, hirurg će pažljivo kontrolisati krvarenje iz krvnih sudova kako bi se osigurala minimalna postoperativna komplikacija.
  8. Zatvaranje rane: Nakon završetka postupka, incizija na trbušnom zidu će biti pažljivo zatvorena šavovima.
  9. Oporavak: Oporavak od ovog složenog hirurškog postupka obično traje nekoliko nedelja. Pacijentkinja će morati slediti upute lekara o postoperativnoj nezi, uključujući održavanje higijene, izbegavanje teških fizičkih napora i seksualnih odnosa tokom određenog perioda oporavka.

Odluka o izvođenju ovog postupka treba da bude rezultat pažljivog razgovora između pacijentkinje i lekara, uzimajući u obzir specifične okolnosti i potrebe pacijentkinje.

Doktori

Totalna abdominalna histerektomija sa obostranom adneksektomijom sa prednjom i zadnjom plastikom

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 370.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻