New Hospital Logo
deco

Test opterećenja

Pedijatrijska kardiologija

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

  • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

  • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

  • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

  • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Test opterećenja

poznat i kao stres test ili test opterećenja srca, je dijagnostički test koji se koristi za procenu reakcije srca na fizički napor. Ovaj test omogućava lekarima da ocene funkciju srca, otkriju srčane abnormalnosti i procene rizik od srčanih bolesti. Evo kako se obavlja test opterećenja:

  1. Priprema: Pacijent se priprema za test tako da stavi sportsku odeću i obuću. Lekar ili tehničar postavlja elektrode na grudni koš pacijenta kako bi pratili električnu aktivnost srca tokom testa.
  2. Fizički napor: Test se može izvoditi na traci za trčanje, stacionarnom biciklu ili uz upotrebu lekova koji će ubrzati srčani ritam (u slučaju pacijenata koji nisu u mogućnosti da vežbaju). Pacijent postepeno povećava napor, a cilj je dostići određen nivo pulsa ili postići određeni nivo opterećenja, u zavisnosti od svrhe testa.
  3. Praćenje srčane aktivnosti: Elektrode na grudnom košu pacijenta beleže električne impulse srca tokom testa. Krvni pritisak se takođe prati. Lekar ili tehničar pažljivo prate reakciju srca i eventualne simptome tokom testa, uključujući bol u grudima, otežano disanje ili umor.
  4. Završetak testa: Nakon dostizanja ciljanog opterećenja ili kada pacijent više ne može da nastavi vežbanje, test se zaustavlja. Postoji i kraći period odmora tokom kojeg se prate srčana aktivnost i znakovi oporavka.
  5. Analiza rezultata: Na osnovu elektrokardiografskih podataka, pulsa, krvnog pritiska i simptoma, lekar procenjuje rezultate testa. Test opterećenja može pomoći u otkrivanju srčanih problema kao što su koronarna bolest srca, aritmije, blokovi, angina pectoris i procenjivanju opšteg zdravlja srca.

Test opterećenja je koristan za procenu rizika od srčanih bolesti, praćenje efikasnosti terapije i određivanje fizičkog kapaciteta pacijenta. Ovaj test se često koristi za osobe sa simptomima kao što su bol u grudima, otežano disanje ili umor tokom fizičkog napora.

Doktori

Test opterećenja

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 6000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻