New Hospital Logo
deco

Smanjenje grudi (zahtevno)

Grudi

Smanjenje grudi

poznato i kao redukcija dojki, je hirurški postupak koji se koristi za smanjenje veličine i težine dojki, često radi ublažavanja tegoba poput bolova u leđima i vratu, poboljšanja držanja, smanjenja iritacije kože ispod grudi i poboljšanja samopouzdanja.

Tokom smanjenja grudi, hirurg uklanja višak masnog tkiva, kože i žlezdanog tkiva dojki, a zatim remodelira preostalo tkivo kako bi stvorio manje i bolje proporcionalne grudi. Ovo može uključivati i podizanje i oblikovanje dojki.

Oporavak nakon smanjenja grudi može varirati od osobe do osobe, ali obično uključuje otok, modrice i privremenu nelagodu. Pacijent će obično nositi poseban grudnjak tokom perioda oporavka kako bi podržao dojke i olakšao proces ozdravljenja.

Pre planiranja smanjenja grudi, važno je imati detaljan konsultativni razgovor s hirurgom kako bi se razumela procedura, očekivanja, rizici i potrebni koraci tokom oporavka. Hirurg će proceniti individualne potrebe pacijenta i razviti plan koji najbolje odgovara željama i ciljevima svakog pacijenta.

Doktori

Smanjenje grudi (zahtevno)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 420.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻