New Hospital Logo
deco

Skidanje šava serklaža 

Trudnoća

Skidanje šava serklage (cervikalnog šava)

je medicinski postupak koji se izvodi obično u kasnijoj fazi trudnoće, oko 37. nedelje, kako bi se omogućilo prirodno otvaranje cerviksa tokom porođaja. Evo kako izgleda postupak skidanja šava serklage:

  1. Pregled cerviksa: Pre nego što se šav skine, lekar će pažljivo pregledati cerviks kako bi procenio njegovo stanje i spremnost za porođaj. To se obično radi na preglednom stolu.
  2. Priprema pacijentkinje: Pacijentkinja će biti postavljena u ginekološki položaj. Postupak se obično izvodi bez anestezije, jer nije bolan.
  3. Skidanje šava: Lekar će pažljivo odstraniti šav(e) serklage koristeći medicinske instrumente. Šav je obično napravljen od specijalnog resorptivnog konca koji se polako razgrađuje tokom vremena. Uklanjanje šava je brz i neinvazivan postupak.
  4. Praćenje nakon skidanja: Nakon što se šav serklage skine, lekar će pažljivo pregledati cerviks kako bi se osiguralo da nema preostalih delova šava. Cerviks će ostati zatvoren sve do prirodnog otvaranja tokom porođaja.
  5. Nastavak trudnoće: Nakon skidanja šava serklage, trudnica će biti praćena i nadzirana tokom preostalih nedelja trudnoće kako bi se osiguralo da je sve u redu sa zdravljem i razvojem bebe.

Skidanje šava serklage je rutinski postupak koji omogućava prirodan porođaj nakon što je cerviks bio zatvoren tokom većeg dela trudnoće. Ovaj postupak se obavlja pod pažljivim nadzorom medicinskog osoblja kako bi se osiguralo zdravlje trudnice i bebe. Važno je slediti sve upute i preporuke svog lekara tokom ovog procesa kako bi se obezbedio bezbedan i uspešan porođaj.

Doktori

Skidanje šava serklaža 

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 10.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻