New Hospital Logo
deco

Široka lokalna ekcizija promene perineuma

Ginekološke operacije

Široka lokalna ekcizija promene perineuma

je hirurški postupak koji se izvodi kako bi se uklonila patološka promena ili tkivo u perinealnom području, što je prostor između vaginalnog otvora i anusa. Ovaj postupak se može koristiti za uklanjanje tumora, cista, apcesa, ili drugih promena koje se javljaju u ovom delu tela. Široka lokalna ekcizija obično podrazumeva uklanjanje ne samo promene, već i okolnog zdravog tkiva kako bi se osiguralo potpuno uklanjanje patološke promene.

Evo kako obično izgleda postupak široke lokalne ekcizije promene perineuma:

  1. Priprema: Pre početka postupka, pacijent će obaviti osnovni pregled i krvne testove kako bi se utvrdila priroda problema i identifikovale eventualne kontraindikacije za postupak.
  2. Anestezija: Široka lokalna ekcizija se obično izvodi pod lokalnom anestezijom kako bi se omogućila bezbolnost postupka. Anestezija se primenjuje u perinealnom području.
  3. Ekcizija: Hirurg će koristiti skalpel ili druge hirurške instrumente kako bi pažljivo uklonio promenu i okolno tkivo. Postupak se izvodi sa posebnom pažnjom kako bi se osiguralo da nema preostalih patoloških promena.
  4. Zatvaranje rane: Nakon ekcizije, hirurg će pažljivo zatvoriti ranu sa šavovima ili drugim tehnikama kako bi se osiguralo pravilno zarastanje.
  5. Zaključak i nega: Nakon postupka, pacijent će biti premešten u prostoriju za oporavak. Oporavak obično traje nekoliko dana do nekoliko nedelja, u zavisnosti od složenosti postupka.

Široka lokalna ekcizija promene perineuma može biti korisna u rešavanju različitih patoloških promena u ovom području tela. Oporavak od postupka zavisi od složenosti operacije i individualnih faktora. Važno je pridržavati se uputa lekara o postoperativnoj nezi kako bi se osiguralo bezbedno i brzo zarastanje rane.

Doktori

Široka lokalna ekcizija promene perineuma

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 145.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻