New Hospital Logo
deco

Široka lokalna ekcizija promene na vulvi

Ginekološke operacije

Široka lokalna ekcizija promene na vulvi

je hirurški postupak koji se koristi za uklanjanje patološke promene ili lezije koja se nalazi na vulvi. Vulva je spoljašnji deo ženskih genitalija, uključujući usmine, klitoris, mons pubis i perineum. Promene na vulvi mogu uključivati tumore, ciste, apcese, ranice ili druge abnormalnosti koje zahtevaju hirurško uklanjanje.

Evo kako obično izgleda postupak široke lokalne ekcizije promene na vulvi:

  1. Priprema: Pre početka postupka, pacijentkinja će obaviti osnovni pregled i krvne testove kako bi se utvrdila priroda promene i identifikovale eventualne kontraindikacije za postupak.
  2. Anestezija: Široka lokalna ekcizija se obično izvodi pod lokalnom anestezijom kako bi se omogućila bezbolnost postupka. Anestezija se primenjuje u vulvalnom području.
  3. Ekcizija: Hirurg će koristiti skalpel ili druge hirurške instrumente kako bi pažljivo uklonio promenu i okolno tkivo. Postupak se izvodi sa posebnom pažnjom kako bi se osiguralo potpuno uklanjanje patološke promene.
  4. Zatvaranje rane: Nakon ekcizije, hirurg će pažljivo zatvoriti ranu sa šavovima ili drugim tehnikama kako bi se osiguralo pravilno zarastanje.
  5. Zaključak i nega: Nakon postupka, pacijentkinja će biti premeštena u prostoriju za oporavak. Oporavak obično traje nekoliko dana do nekoliko nedelja, u zavisnosti od složenosti postupka.

Široka lokalna ekcizija promene na vulvi može biti korisna u rešavanju različitih patoloških promena na ovom delu tela. Oporavak od postupka zavisi od složenosti operacije i individualnih faktora. Važno je pridržavati se uputa lekara o postoperativnoj nezi kako bi se osiguralo bezbedno i brzo zarastanje rane. Pacijentkinja bi takođe trebala pratiti svaku dalju negu ili terapiju koja je potrebna nakon hirurškog zahvata.

Doktori

Široka lokalna ekcizija promene na vulvi

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 130.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻