New Hospital Logo
deco

Sekundarna rinoplastika (zahtevna)

Nos

Sekundarna rinoplastika

poznata i kao revizijska rinoplastika, odnosi se na hirurški postupak koji se izvodi nakon prethodne rinoplastike kako bi se ispravile ili poboljšale neželjene estetske ili funkcionalne karakteristike nosa.

Ova vrsta rinoplastike može biti potrebna iz nekoliko razloga:

  1. Nedostatak zadovoljavajućih rezultata: Pacijenti mogu biti nezadovoljni prvobitnim rezultatima rinoplastike, bilo zbog asimetrije, nepravilnosti oblika nosa ili drugih estetskih problema.
  2. Problemi s disanjem: Prvobitni postupak može dovesti do problema s disanjem, kao što su suženje nosnih prolaza ili deformacije septuma.
  3. Oporavak i zarastanje: Ponekad, tokom prvobitne operacije, može doći do komplikacija u procesu zarastanja ili oporavka koje zahtevaju korekciju.

Sekundarna rinoplastika obično zahteva posebno iskustvo i veštinu hirurga, jer većina tih postupaka podrazumeva rad na tkivu koje je već bilo podvrgnuto prethodnoj operaciji. Ovaj postupak može biti složeniji od prvobitne rinoplastike zbog ožiljaka, prethodnih izmena tkiva i promena koje su se dogodile nakon prvobitne procedure.

Pre planiranja sekundarne rinoplastike, važno je da pacijent ima detaljan konsultativni razgovor s hirurgom kako bi se razumele želje, očekivanja i mogućnosti postupka. Hirurg će proceniti prethodnu operaciju i tkivo nosa, kako bi razvio plan koji će najbolje odgovarati potrebama pacijenta i obezbediti najbolje moguće rezultate.

Doktori

Sekundarna rinoplastika (zahtevna)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 360.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻