New Hospital Logo
deco

Sakrokolposuspenzija

Perineum

Sakrokolposuspenzija

takođe poznata i kao Kolposuspenzija, je hirurška procedura koja se koristi za lečenje i korekciju prolapsa (ispadanja) bešike i vagine kod žena. Prolaps se javlja kada mišići i ligamenti koji podržavaju organe karlice oslabe ili oštete, što može dovesti do spuštanja organa, kao što su bešika ili materica.

Tokom sakrokolposuspenzije, hirurg koristi trake ili ligamente kako bi podigao i podržao spuštene organe. Ove trake ili ligamenti se obično pričvršćuju za kost sakrum (donji deo kičme) ili za okolno tkivo u karlici kako bi ojačali potporu organima. Ova procedura se obično izvodi kroz abdominalni rez ili laparoskopiju (minimalno invazivni hirurški pristup).

Sakrokolposuspenzija može biti efikasan tretman za žene sa značajnim simptomima prolapsa, uključujući osećaj težine u karlici, bol, nekontrolisani gubitak mokraće ili problema sa pražnjenjem creva. Međutim, odluka o izboru hirurške procedure treba da se donese u konsultaciji sa lekarom, uzimajući u obzir individualne potrebe i okolnosti pacijenta.

Kao i kod svih hirurških procedura, sakrokolposuspenzija nosi određene rizike i potrebno je pažljivo razmotriti prednosti i mane pre nego što se odlučite za ovaj postupak. Važno je razgovarati sa svojim lekarom o svim opcijama lečenja dostupnim za vaš specifičan slučaj i postaviti sva pitanja koje imate kako biste doneli informisanu odluku.

Doktori

Sakrokolposuspenzija

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 360.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻