New Hospital Logo
deco

RTG snimak pljosnatih kostiju (lobanja + cela kičma + karlica)

Koštano zglobni sistem

RTG snimak pljosnatih kostiju

koji uključuje snimanje lobanje, cele kičme i karlice, može se izvesti kako bi se dobila celovita slika ovih anatomskih struktura. Ovaj tip snimka se često koristi u dijagnostici različitih stanja, uključujući povrede, degenerativne promene i druge patološke promene u ovim regijama tela.

Evo kako se izvodi RTG snimak pljosnatih kostiju:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent će biti postavljen u odgovarajući položaj na rendgenskom stolu u skladu sa regionima koji se snimaju (lobanja, kičma i karlica). Pacijent će morati da se postavi tako da se što bolje vidi region od interesa.
  2. Zaštita od zračenja: Radiolozi će se pobrinuti da pacijent bude zaštićen od nepotrebnog izlaganja zračenju. Zaštitni prsluk ili drugi uređaji za zaštitu mogu biti postavljeni kako bi se smanjila izloženost drugim delovima tela.
  3. Snimanje slike: Rendgenski aparat će emitovati rendgenske zrake kroz regione koje treba snimiti (lobanja, kičma i karlica). Zraci će prolaziti kroz kosti i ostaviti senku na filmu ili digitalnom senzoru.
  4. Ocenjivanje slika: Nakon završetka snimanja, radiolog će pregledati slike pljosnatih kostiju. Na osnovu ovih slika, radiolog može identifikovati frakture, degenerativne promene, tumorske promene ili druge patološke promene i postaviti dijagnozu ili preporučiti dalje testove ili tretmane.

RTG snimak pljosnatih kostiju omogućava lekarima da pregledaju ove ključne regije tela kako bi identifikovali i procenili bilo kakve promene ili probleme. To je koristan dijagnostički alat u mnogim medicinskim situacijama.

Doktori

RTG snimak pljosnatih kostiju (lobanja + cela kičma + karlica)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 11.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻