New Hospital Logo
deco

RTG snimak obe šake

Koštano zglobni sistem

RTG snimak obe šake

je dijagnostički postupak koji se koristi za pregled anatomije i stanja šaka, uključujući kosti, zglobove i meka tkiva, s obe strane tela. Ovaj tip snimka se obično izvodi kako bi se dijagnostikovale povrede, frakture, artritis, deformiteti ili druge patološke promene u šakama.

Evo kako se izvodi RTG snimak obe šake:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent će biti pozvan da stane ili sedne na rendgenski sto ili se postavi na poseban uređaj za snimanje.
  2. Zaštita od zračenja: Radiolozi će se pobrinuti da pacijent bude zaštićen od nepotrebnog izlaganja zračenju. Zaštitni prsluk ili drugi uređaji za zaštitu mogu biti postavljeni kako bi se smanjila izloženost drugim delovima tela.
  3. Položaj za snimanje: Šake će biti postavljene u odgovarajući položaj kako bi se obe šake snimile. Rendgenski aparat će biti usmeren prema šakama.
  4. Snimanje slike: Rendgenski aparat će emitovati rendgenske zrake kroz obe šake istovremeno. Zraci će prolaziti kroz meka tkiva, kosti i zglobove šaka i ostaviti senku na filmu ili digitalnom senzoru.
  5. Ocenjivanje slika: Nakon završetka snimanja, radiolog će pregledati slike obe šake. Na osnovu ovih slika, radiolog može identifikovati povrede, frakture, artritis, deformitete ili druge patološke promene na obe šake.

RTG snimak obe šake omogućava lekarima da pregledaju obe šake kako bi identifikovali i procenili eventualne promene ili probleme. To je koristan dijagnostički alat za pacijente sa problemima u obe šake.

Doktori

RTG snimak obe šake

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 3.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻