New Hospital Logo
deco

RTG snimak oba skočna zgloba

Koštano zglobni sistem

RTG snimak oba skočna zgloba

je dijagnostički postupak koji se koristi za pregled anatomije i stanja oba skočna zgloba. Ovaj tip snimka se često izvodi kako bi se dijagnostikovale povrede, frakture, artritis, deformiteti ili druge patološke promene u skočnim zglobovima.

Evo kako se izvodi RTG snimak oba skočna zgloba:

Priprema pacijenta: Pacijent će biti pozvan da stane ili sedne na rendgenski sto ili se postavi u odgovarajući položaj za snimanje oba skočna zgloba.

Zaštita od zračenja: Radiolozi će se pobrinuti da pacijent bude zaštićen od nepotrebnog izlaganja zračenju. Zaštitni prsluk ili drugi uređaji za zaštitu mogu biti postavljeni kako bi se smanjila izloženost drugim delovima tela.

Položaj za snimanje: Rendgenski aparat će biti usmeren prema oba skočna zgloba. Pacijent će postaviti obe noge i oba skočna zgloba u odgovarajući položaj kako bi se zglobovi najbolje videli na snimku.

Snimanje slika: Rendgenski aparat će emitovati rendgenske zrake kroz oba skočna zgloba. Zraci će prolaziti kroz meka tkiva, kosti i zglobove skočnih zglobova i ostaviti senku na filmu ili digitalnom senzoru.

Ocenjivanje slika: Nakon završetka snimanja, radiolog će pregledati snimke oba skočna zgloba. Na osnovu ovih slika, radiolog može identifikovati povrede, frakture, artritis, deformitete ili druge patološke promene u skočnim zglobovima.

RTG snimak oba skočna zgloba pomaže lekarima da procene stanje ovih delova tela i postave dijagnozu ili preporuče odgovarajući tretman ako je potrebno.

Doktori

RTG snimak oba skočna zgloba

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 3.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻