New Hospital Logo
deco

RTG snimak jedno stopalo

Koštano zglobni sistem

RTG snimak jednog stopala

je dijagnostički postupak koji se koristi za pregled anatomije i stanja stopala, uključujući kosti, zglobove i meka tkiva. Ovaj tip snimka se često izvodi kako bi se dijagnostikovale povrede, frakture, artritis, deformiteti ili druge patološke promene u stopalu.

Evo kako se izvodi RTG snimak jednog stopala:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent će biti pozvan da stane ili sedne na rendgenski sto ili se postavi u odgovarajući položaj za snimanje stopala.
  2. Zaštita od zračenja: Radiolozi će se pobrinuti da pacijent bude zaštićen od nepotrebnog izlaganja zračenju. Zaštitni prsluk ili drugi uređaji za zaštitu mogu biti postavljeni kako bi se smanjila izloženost drugim delovima tela.
  3. Položaj za snimanje: Rendgenski aparat će biti usmeren prema stopalu koje se snima. Pacijent će postaviti stopalo u odgovarajući položaj kako bi se stopalo najbolje videlo na snimku.
  4. Snimanje slike: Rendgenski aparat će emitovati rendgenske zrake kroz stopalo. Zraci će prolaziti kroz meka tkiva, kosti i zglobove stopala i ostaviti senku na filmu ili digitalnom senzoru.
  5. Ocenjivanje slika: Nakon završetka snimanja, radiolog će pregledati snimke stopala. Na osnovu ovih slika, radiolog može identifikovati povrede, frakture, artritis, deformitete ili druge patološke promene u stopalu.

RTG snimak jednog stopala pomaže lekarima da procene stanje ovog dela tela i postave dijagnozu ili preporuče odgovarajući tretman ako je potrebno.

Doktori

RTG snimak jedno stopalo

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 2.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻