New Hospital Logo
deco

RTG snimak jedna šaka

Koštano zglobni sistem

RTG snimak jedne šake

je dijagnostički postupak koji se koristi kako bi se pregledala anatomija i stanje šake, uključujući kosti, zglobove i meka tkiva. Ovaj tip snimka se često izvodi kako bi se dijagnostikovale povrede, frakture, artritis, deformiteti ili druge patološke promene u šaci.

Evo kako se izvodi RTG snimak jedne šake:

  1. Priprema pacijenta: Pacijent će biti pozvan da zauzme odgovarajući položaj za snimanje šake. Obično će se šaka postaviti na rendgenski sto ili na poseban uređaj za snimanje.
  2. Zaštita od zračenja: Radiolozi će se pobrinuti da pacijent bude zaštićen od nepotrebnog izlaganja zračenju. Zaštitni prsluk ili drugi uređaji za zaštitu mogu biti postavljeni kako bi se smanjila izloženost drugim delovima tela.
  3. Položaj za snimanje: Šaka će biti postavljena u odgovarajući položaj kako bi se snimila. Rendgenski aparat će biti usmeren prema šaci.
  4. Snimanje slike: Rendgenski aparat će emitovati rendgenske zrake kroz šaku. Zraci će prolaziti kroz meka tkiva, kosti i zglobove šake i ostaviti senku na filmu ili digitalnom senzoru.
  5. Ocenjivanje slika: Nakon završetka snimanja, radiolog će pregledati slike šake. Na osnovu ovih slika, radiolog može identifikovati povrede, frakture, artritis, deformitete ili druge patološke promene i postaviti dijagnozu ili preporučiti dalje testove ili tretmane.

RTG snimak jedne šake omogućava lekarima da pregledaju ovu specifičnu regiju tela kako bi identifikovali i procenili eventualne promene ili probleme. To je koristan dijagnostički alat za pacijente sa problemima u šaci.

Doktori

RTG snimak jedna šaka

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 2.500 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻