New Hospital Logo
deco

Revizija operativne rane

Ginekološke operacija

Revizija operativne rane

je medicinski postupak koji podrazumeva pažljivo pregledanje i eventualno lečenje rane koja je bila prethodno operisana. Ova procedura se obično izvodi kako bi se ocenilo zarastanje rane, očistila i tretirala infekcija, uklonile šavne materijale, ili rekonstruisala rana ako postoje komplikacije. Revizija operativne rane se može obaviti kao rutinska nega rane nakon operacije ili u slučaju problema sa zarastanjem ili komplikacija.

Evo nekoliko razloga zašto može biti potrebna revizija operativne rane:

  1. Infekcija: Ako se rana inficira nakon operacije, revizija operativne rane se može izvesti kako bi se očistila i tretirala infekcija. Ovo može uključivati uklanjanje nekrotičnog tkiva ili drenažu gnoja.
  2. Problemi sa zarastanjem: Ponekad operativne rane ne zarastaju pravilno, ili može doći do otvaranja šava. Revizija operativne rane se može obaviti kako bi se popravilo zarastanje i eventualno rekonstruisala rana.
  3. Uklanjanje šavova: Nakon određenog vremena, šavovi koji su postavljeni nakon operacije treba ukloniti. Ovo je često deo rutinske nege operativne rane.
  4. Ocena ožiljka: U nekim slučajevima, revizija operativne rane se može obaviti kako bi se ocenio izgled ožiljka i razmotrile opcije za poboljšanje estetike.
  5. Tumor resekcija: U slučaju uklanjanja tumora, revizija operativne rane može biti potrebna kako bi se osiguralo da je tumor uklonjen u celosti i da nema preostalih malignih ćelija.

Revizija operativne rane se obavlja pod sterilnim uslovima kako bi se sprečile dodatne infekcije. Odluka o izvođenju revizije rane zavisi od specifičnih okolnosti i potreba svakog pacijenta i slučaja. Lekar će pažljivo oceniti situaciju i preporučiti odgovarajuće postupke za svaku pojedinačnu situaciju. Važno je slediti upute lekara u vezi sa postoperativnom negom i pratiti rane kako bi se identifikovale eventualne komplikacije i brže reagovalo.

Doktori

Revizija operativne rane

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 120.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻