New Hospital Logo
deco

Resekcija vaginalnih priraslica

Ginekološke operacije

Resekcija vaginalnih priraslica

je hirurški postupak koji se koristi za uklanjanje priraslica ili adhezija (spajanja tkiva) unutar vaginalnog kanala. Priraslice u vaginalnom kanalu mogu se formirati iz različitih razloga, uključujući prethodne hirurške intervencije, infekcije ili upalne stanja. Priraslice mogu uzrokovati bol, nelagodnost i poteškoće tokom seksualnih odnosa.

Evo kako obično izgleda postupak resekcije vaginalnih priraslica:

  1. Priprema: Pre početka postupka, pacijent će obaviti pregled i krvne testove, a lekar će obavestiti pacijenta o postupku i potencijalnim rizicima i koristima.
  2. Anestezija: Obično se primenjuje lokalna anestezija kako bi se omogućila bezbolnost postupka. Anestezija se može primeniti na vaginalnom području kako bi se umanjila bol tokom hirurškog zahvata.
  3. Resekcija: Lekar će koristiti hirurške instrumente kako bi pažljivo sečenjem odvojio priraslice i omogućio normalnu prohodnost vaginalnog kanala. Ovo se može izvesti uz pomoć skalpela, elektrohirurških instrumenata ili lasera.
  4. Zaključak i nega: Nakon resekcije, pacijent će biti premešten u prostoriju za oporavak. Oporavak obično traje nekoliko sati, tokom kojih će se pacijent probuditi iz anestezije. Moguće je da se pojavi blago krvarenje ili grčevi nakon postupka, ali ti simptomi obično brzo prolaze.

Resekcija vaginalnih priraslica je obično siguran postupak i često se izvodi ambulantno. Oporavak je obično brz, a većina pacijenata može istog dana napustiti kliniku ili bolnicu. Važno je slediti upute lekara o postoperativnoj nezi kako bi se osigurao bezbedan i brz oporavak.

Doktori

Resekcija vaginalnih priraslica

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 85.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻