New Hospital Logo
deco

Rekonstrukcija velikim tkivnim režnjem

Rekonstruktivna hirurgija

Rekonstrukcija pomoću velikog tkivnog režnja

je hirurški postupak koji uključuje premeštanje dela kože i pripadajućih tkiva sa jednog dela tela na drugi kako bi se popravili ili rekonstruisali delovi tela oštećeni traumom, bolešću ili hirurškim uklanjanjem.

Ova procedura može zahtevati uzimanje kože i tkiva s drugog dela tela, obično sa donor lokacije blizu oštećenog područja ili sa drugog dela tela pacijenta. Režanj kože i pripadajuće tkivo se tada premešta na oštećeno područje kako bi se pokrila rana, poboljšala funkcionalnost ili estetika.

Ova tehnika se često koristi u rekonstrukciji oštećenja na koži, poput velikih rana, opekotina, uklanjanja tumora ili rekonstrukciji nakon traume. Ponekad se koristi i za rekonstrukciju dojki nakon mastektomije zbog raka dojke ili za zatvaranje složenih rana koje ne mogu biti zatvorene klasičnim metodama šivanja.

Hirurgija sa velikim tkivnim režnjem je kompleksna i zahteva precizno planiranje kako bi se osigurao uspešan rezultat. Oporavak nakon ovakve vrste hirurgije može biti duži i zahteva posebnu negu kako bi se omogućilo pravilno zarastanje tkiva. Važno je imati detaljan razgovor s hirurgom kako biste razumeli postupak, očekivane rezultate i moguće komplikacije pre same operacije.

Doktori

Rekonstrukcija velikim tkivnim režnjem

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 300.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻