New Hospital Logo
deco

Razrada pojedinačnih inhalatornih alergena na polen trava, stabala i korova

Pedijatrija ORL

Dobrodošli u NEW Hospital: Pedijatrija kao porodično iskustvo

U NEW Hospital, pedijatrija nije samo medicinska disciplina – to je pravo porodično iskustvo. Naša pedijatrijska ambulanta dizajnirana je u skladu sa potrebama roditelja i dece, stvarajući prijateljsko i toplo okruženje u kojem će se cela porodica osećati dobrodošlo.

Zašto da svoje dete dovedete u NEW Hospital

 • Individualni pristup: Naši stručnjaci za pedijatriju posvećeni su pružanju personalizovane zdravstvene zaštite vašem detetu, tretirajući ga kao individuu u svom jedinstvenom okruženju i razvoju. Naš cilj je da vaše dete oseća podršku, razumevanje i prijateljstvo tokom svake posete.

 

 • Porodične vrednosti: U NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti, porodica je uvek u centru pažnje. Ohrabrujemo vas da zajedno sa vašim mališanom posetite našu ambulantu i upoznate naš tim. Želimo da se osećate kao kod kuće, u gostima kod prijatelja, a ne kao u bolnici.

 

 • Play terapija: Naša pedijatrijska ambulanta koristi elemente play terapije kako bi vaše dete osećalo da smo svi zajedno deo tima koji se suočava sa izazovima odrastanja, bolestima i drugim preprekama. Kroz ovaj pristup, vaše dete će doživeti pregled kao značajan i važan događaj, bez stresa i nelagodnosti.

 

 • Savremena oprema i stručnost: New Hospital pedijatrijska ambulanta koristi najsavremeniju medicinsku opremu i tehnologiju kako bi pružila najbolju moguću zdravstvenu zaštitu vašem detetu. Naš stručni tim pedijatara i medicinskih sestara kontinuirano se usavršava kako bi ostao u korak sa najnovijim dostignućima u oblasti pedijatrije.

 

Zajedno stvaramo najbolje uslove za vašeg mališana

Dođite da nas upoznate i da zajedno stvorimo najbolje uslove za vašeg mališana.

Vaša porodica zaslužuje najbolju negu, a mi smo tu da joj to pružimo. Vidimo se u NEW Hospital-u!

 

Ne čekajte! Zakažite pregled za vašeg mališana u NEW Hospital pedijatrijskoj ambulanti već danas i iskusite zdravstvenu zaštitu koja stavlja porodicu na prvo mesto. Pridružite nam se u stvaranju srećnijeg i zdravijeg detinjstva za vaše dete. 

 

Alergološki testovi na pojedinačne inhalatorne alergene iz polena trava, stabala i korova

su specifični testovi koji se koriste kako bi se identifikovali tačni alergeni iz ovih grupa biljaka koji izazivaju alergijske reakcije. Ovi testovi se obavljaju kako bi se precizno dijagnostikovala alergija na određeni tip polena i omogućila personalizovana terapija. Evo kako obično izgleda postupak razrade pojedinačnih inhalatornih alergena:

 1. Konsultacija sa alergologom: Prvi korak je konsultacija sa alergologom. Tokom ove konsultacije, lekar će postaviti pitanja o vašim simptomima, alergijama, istoriji bolesti i izloženosti biljkama. Važno je da detaljno razgovarate o svojim simptomima, uključujući kada se javljaju i koliko traju.
 2. Izbor specifičnih alergena: Na osnovu informacija prikupljenih tokom konsultacije, alergolog će odabrati specifične alergene za testiranje. To uključuje određene vrste trava, stabala i korova čiji polen se sumnjiči kao uzrok alergijskim simptomima.
 3. Alergološki testovi: Testiranje se može obaviti na nekoliko načina:
  • Test kože (kožni prick test): Mali količine ekstrakata alergena se nanose na kožu, obično na podlaktici. Nakon određenog vremena, lekar ocenjuje da li se pojavljuju alergijske reakcije u obliku crvenila, otoka ili svraba na koži.
  • Test krvi (RAST test): Krv se uzima radi analize kako bi se identifikovali specifični antitela (IgE antitela) na određene alergene. Visok nivo IgE antitela na određeni alergen ukazuje na prisustvo alergije.
 4. Dijagnoza i terapija: Na osnovu rezultata alergoloških testova, alergolog će postaviti dijagnozu i preporučiti odgovarajuću terapiju. Terapija može uključivati izbegavanje izloženosti alergenima, lekove za simptome i/ili imunoterapiju (alergensku vakcinu) kako bi se smanjila alergijska reakcija na određene alergene.

Razrada pojedinačnih inhalatornih alergena je koristan pristup za osobe koje imaju alergije na određene vrste polena. Precizna dijagnoza i personalizovana terapija pomažu u kontroli simptoma i poboljšavaju kvalitet života osoba sa alergijama. Važno je da se ovakvi testovi obavljaju pod nadzorom stručnog medicinskog osoblja kako bi se obezbedila tačna procena alergijskih reakcija.

Doktori

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Prim. dr Lili Džilvidžieva

Spec. ORL

Saznajte više o doktoru

Razrada pojedinačnih inhalatornih alergena na polen trava, stabala i korova

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 7.700 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻