New Hospital Logo
deco

Prvi kardiološki pregled i EKG

Kardiologija

Prvi kardiološki pregled i elektrokardiogram (EKG)

su važni koraci u proceni zdravlja srca i identifikaciji eventualnih problema sa srcem. Evo kako obično izgleda prvi kardiološki pregled i EKG:

  1. Prikupljanje anamneze: Na početku pregleda, kardiolog će sa vama razgovarati o vašoj medicinskoj istoriji, uključujući eventualne simptome koje ste primetili, vaše porodično zdravstveno stanje i druge faktore rizika za srčane bolesti. Ovo je važan korak kako bi se stekao potpun uvid u vaše zdravstveno stanje.
  2. Fizički pregled: Kardiolog će izvršiti fizički pregled koji uključuje slušanje vašeg srca stetoskopom i merenje krvnog pritiska. Ovaj pregled može pomoći kardiologu da identifikuje bilo kakve abnormalnosti u srcu ili krvnim sudovima.
  3. Elektrokardiogram (EKG): EKG je neinvazivna procedura koja meri električne aktivnosti srca. Postavljanjem elektroda na kožu oko grudnog koša i ekstremiteta, EKG beleži električne impulse koje srce generiše tokom svakog otkucaja. To može pomoći u identifikaciji aritmija, promena u srčnom ritmu i drugih problema.
  4. Dodatni testovi: Nakon inicijalnog pregleda i EKG-a, kardiolog može odlučiti da naruči dodatne testove ako postoje sumnje na srčane probleme. To mogu uključivati testove kao što su ehokardiografija (ultrazvuk srca), testovi opterećenja (npr. test trčanja na traci), ili krvni testovi za procenu nivoa holesterola i druge faktore rizika.
  5. Dijagnoza i plan lečenja: Na osnovu rezultata pregleda i testova, kardiolog će postaviti dijagnozu i, ako je potrebno, predložiti plan lečenja. Ovo može uključivati promene u načinu života, terapiju lekovima ili, u nekim slučajevima, hirurške intervencije.

Prvi kardiološki pregled i EKG su važni kako bi se rano identifikovali eventualni problemi sa srcem i kako bi se preduzeli odgovarajući koraci za očuvanje zdravlja srca. Ako imate bilo kakve simptome ili faktore rizika za srčane bolesti, važno je zakazati pregled sa kardiologom kako bi se utvrdilo stanje vašeg srca i primenile odgovarajuće preventivne mere.

Doktori

Prvi kardiološki pregled i EKG

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 6.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻