New Hospital Logo
deco

Prvi kardiološki pregled, EKG i ehokardiografija

Kardiologija

Prvi kardiološki pregled koji uključuje EKG (elektrokardiogram) i ehokardiografiju

je sveobuhvatna procena srca koja se koristi za utvrđivanje stanja srca i identifikaciju eventualnih problema. Evo kako obično izgleda takav pregled:

  1. Prikupljanje anamneze: Kardiolog će sa vama razgovarati o vašoj medicinskoj istoriji, simptomima koje ste primetili (ako postoje), porodičnoj anamnezi srčanih bolesti, faktorima rizika (npr. pušenje, hipertenzija, dijabetes) i drugim relevantnim informacijama o vašem zdravlju.
  2. Fizički pregled: Kardiolog će izvršiti fizički pregled koji uključuje slušanje srca stetoskopom, merenje krvnog pritiska i pregled tela kako bi se identifikovali znakovi eventualnih problema.
  3. Elektrokardiogram (EKG): EKG se koristi za merenje električnih aktivnosti srca. Postavljanjem elektroda na koži oko grudnog koša i ekstremiteta, EKG beleži električne impulse srca i omogućava procenu ritma i funkcije srca.
  4. Ehokardiografija: Ehokardiografija je ultrazvučni pregled srca koji pruža detaljnu sliku srčanih struktura, uključujući srčne komore, ventile, srčani mišić i krvne sudove. Ova procedura može identifikovati eventualne abnormalnosti u strukturi ili funkciji srca.
  5. Dijagnoza i plan lečenja: Na osnovu rezultata pregleda, EKG-a i ehokardiografije, kardiolog će postaviti dijagnozu i predložiti plan lečenja, ako je potrebno. Plan lečenja može uključivati promene u načinu života, terapiju lekovima ili druge terapeutske mere.

Ovaj sveobuhvatan pregled omogućava kardiologu da dobije jasnu sliku o stanju vašeg srca i da identifikuje eventualne probleme. Ako imate simptome srčanih bolesti, faktore rizika ili druge zabrinutosti vezane za srce, važno je zakazati ovakav pregled kako bi se postavila tačna dijagnoza i preduzele odgovarajuće mere za očuvanje zdravlja srca.

Doktori

Prvi kardiološki pregled, EKG i ehokardiografija

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 7.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻