New Hospital Logo
deco

Prva postoperativna kontrola

Opšta hirurgija

Prva postoperativna kontrola

je medicinski pregled koji se obavlja nakon operacije kako bi se pratilo oporavak pacijenta i osiguralo da nema komplikacija ili problema nakon operacije. Ova kontrola obično se obavlja u bolnici ili klinici odmah nakon što pacijent izađe iz operacione sale ili nakon nekoliko sati ili dana, ovisno o vrsti operacije i protokolu liječenja.

 

Ciljevi prve postoperativne kontrole uključuju:

  1. Procjenu vitalnih znakova: Liječnik će provjeriti vitalne znakove pacijenta, uključujući puls, krvni tlak, disanje i tjelesnu temperaturu, kako bi se osiguralo da su unutar normalnih granica.
  2. Procjenu operativnog područja: Liječnik će pregledati operativno područje kako bi provjerio da nema znakova infekcije, krvarenja ili drugih komplikacija. Također će pratiti postupni oporavak tkiva i kože.
  3. Upravljanje boli: Pacijent će se pitati o razini boli i pružiti mu odgovarajuće analgetike ili druge terapije za ublažavanje boli.
  4. Procjena funkcionalnosti organa: Ovisno o vrsti operacije i pacijentovom zdravstvenom stanju, liječnik može provjeriti kako organi rade, kao što su pluća, srce, bubreg, jetra i drugi.
  5. Davanje uputa za njegu: Pacijent će dobiti upute o tome kako se brinuti za operativno područje kod kuće, uključujući promjenu zavoja, uzimanje lijekova i izbjegavanje određenih aktivnosti.
  6. Planiranje daljnjeg liječenja: Na temelju rezultata prve postoperativne kontrole, liječnik će razmotriti daljnji tijek liječenja i potrebne naredne korake.

Prva postoperativna kontrola važan je korak u procesu oporavka nakon operacije i pomaže osigurati da pacijent dobije potrebnu brigu i podršku za što brži i siguran oporavak.

Doktori

Prva postoperativna kontrola

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 1.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻