New Hospital Logo
deco

Proširenje introitusa vagine – Fentonova operacija

Ginekološke operacije

Fentonova operacija

takođe poznata kao proširenje introitusa vagine, je hirurški postupak koji se izvodi kako bi se proširio vaginalni otvor ili introitus. Ova procedura se najčešće izvodi kod pacijentkinja koje imaju problem sa suženim vaginalnim otvorom, što može uzrokovati bol tokom seksualnih odnosa ili otežati prolazak tampona ili tokom ginekoloških pregleda.

Evo kako obično izgleda postupak Fentonove operacije:

  1. Priprema: Pre početka postupka, pacijentkinja će obaviti osnovne preoperativne preglede kako bi se utvrdila priroda problema i osigurala bezbednost postupka.
  2. Anestezija: Fentonova operacija se može izvoditi pod lokalnom ili opštom anestezijom, zavisno o dogovoru sa lekarom i pacijentkinjom.
  3. Proširenje introitusa: Hirurg će pažljivo izvršiti inciziju ili rez na vaginalnom otvoru kako bi se proširio. Ovaj postupak može uključivati uklanjanje dela tkiva ili samo rezanje i širenje postojećeg tkiva.
  4. Zatvaranje rane: Nakon proširenja introitusa, hirurg će zatvoriti ranu šavovima kako bi se omogućilo pravilno zarastanje.
  5. Oporavak: Nakon postupka, pacijentkinja će biti premeštena u prostoriju za oporavak. Oporavak obično traje nekoliko dana do nekoliko nedelja, a pacijentkinja bi trebala slediti upute lekara o postoperativnoj nezi.

Fentonova operacija je jednostavna hirurška procedura koja može značajno poboljšati kvalitet života pacijentkinje koja pati od suženog vaginalnog otvora. Odluka o izvođenju ovog postupka treba da bude rezultat razgovora između pacijentkinje i njenog ginekologa kako bi se razmotrili svi faktori i potrebe za intervencijom. Važno je da pacijentkinja bude potpuno informisana o postupku i njegovim mogućim posledicama.

Doktori

Proširenje introitusa vagine – Fentonova operacija

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 130.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻