New Hospital Logo
deco

Promena na prstu (Mukoidna cista, granulom, tumor- mali)

Hirurgija šake

Mukoidna cista (ili ganglijska cista) je benigna, mekana izbočina koja se često javlja u blizini zglobova, najčešće na rukama i prstima. Nastaju kao posledica nakupljanja tečnosti u zglobnoj ili tetivnoj ovojnici i obično su nebolne, osim ako pritisak izazove iritaciju.

Granulomi se često formiraju kao rezultat iritacije ili povrede kože, i mogu se pojaviti kao malena izbočina na prstu koja može biti crvena, osetljiva ili bolna.

Mali tumori na prstima, poput fibroma, lipoma ili drugih benignih tumora, takođe mogu izazvati izbočine ili promene na prstima.

U svim ovim slučajevima, bitno je da se promene na prstima pregledaju od strane kvalifikovanog medicinskog stručnjaka. Bez obzira na uzrok, važno je tačno dijagnostikovati šta izaziva promene na prstu pre nego što se preduzme odgovarajući tretman.

Lekar će moći da sprovede fizički pregled, možda će biti potreban i dodatni dijagnostički test kao što je ultrazvuk ili biopsija kako bi se utvrdila tačna priroda izbočine ili promene na prstu. Na osnovu dijagnoze, lekar će preporučiti odgovarajući tretman, koji može uključivati praćenje, lečenje lekovima ili, u nekim slučajevima, hirurško uklanjanje.

Doktori

Promena na prstu (Mukoidna cista, granulom, tumor- mali)

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

phone 021 3000 505 / 069 8400 505
Cena pregleda 24.000 RSD
Zakazivanje srpski

Zakažite svoj termin putem forme ili nas pozovite.

Open chat
Postavite pitanje našem call centru ✍🏻